Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger ca 8-10 bitar nutellacheesecake.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Fördela hasselnötterna på bakplåtspappret och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Häll över de varma hasselnötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalet från nötterna.
- Mixa nötterna till ett fint smul i matberedare eller i mixer.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull och häll ner det i en bunke tillsammans med mixade hasselnötter, strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop till en tjock smet.
- Tillsätt äggvitorna och blanda lite till.
- Bre ut smeten i botten på en fodrad springform med diameter på 23 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt din botten svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet innan du toppar med nutellacheesecake.
- Vispa ihop alla ingredienser till nutellacheesecake i en bunke med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Stjälp upp smeten på botten och bre ut i ett jämnt lager. Plasta in formen och låt stelna i frysen i minst 2h innan du tar ut den ur formen, toppar med färska hallon och riven choklad och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.
hej! En dum fråga kanske men kan man byta ut hela hasselnötter med färdigt hasselnötsmjöl? 😅🙈 tack för suuuuper goda recept!!!🙏🏻 Mvh Sofie
Hejhej! Inte alls en dum fråga. Funkar utmärkt ❤️
Låter gudomligt gott! Om man vill göra den glutenfri – hur mycket mjölmix tror du? Och behöver man komplettera med typ husk eller nåt?
Fick en botten som var ca 2-3 millimeter tjock…så undrar ifall det ska vara 400g hasselnötter och inte 40g som det står i receptet ?
Hejhej! Hur stor var din form? Som du kan se i bild så blir inte botten supertjock utan det handlar om max 5-6 mm ❤️
Är det okej att köra med skal på hasselnötterna?
Hejhej, det går. Men den ser finare ut och kanske lite trevligare att tugga på, utan skal 🥰