Vit choklad pannacotta med passionsfrukt & kokosflarn

Krämig vit choklad pannacotta toppad med len passionsfruktskräm och krispiga kokosflarn.

Vill du servera något fräscht och fruktigt till efterrätt så tycker jag att du ska göra denna efterrätt i glas med krämig vit choklad pannacotta, len passionsfruktskräm och krispiga kokosflarn. En frisk, uppiggande och god efterrätt som bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
vit choklad pannacotta

Vit choklad pannacotta med passionsfrukt & kokosflarn

Portioner: 4

Ingredienser

Kokosflarn:
75 g smör
100 g kokosflingor
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Passionsfruktskräm:
Saft & skal från 3 citroner
Fruktkött från 4 passionsfrukter
3 dl strösocker
4 ägg
3 äggulor
150 g smör

Vit chokladpannacotta:
200 g vit choklad
1 dl strösocker
2 krm agar agar pulver
6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix och 1 tsk pofiber.
  • Du kan göra alla delar var för sig till efterrätten upp till 4 dagar innan servering och sedan sätta ihop allt precis innan det ska serveras.
  • Kokosflarnströsslet förvaras bäst i lufttät burk i rumstemperatur men funkar också bra att frysa in.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Kokosflarn:
75 g smör
100 g kokosflingor
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Passionsfruktskräm:
Saft & skal från 3 citroner
Fruktkött från 4 passionsfrukter
3 dl strösocker
4 ägg
3 äggulor
150 g smör

Vit chokladpannacotta:
200 g vit choklad
1 dl strösocker
2 krm agar agar pulver
6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

TIPS!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix och 1 tsk pofiber.
  • Du kan göra alla delar var för sig till efterrätten upp till 4 dagar innan servering och sedan sätta ihop allt precis innan det ska serveras.
  • Kokosflarnströsslet förvaras bäst i lufttät burk i rumstemperatur men funkar också bra att frysa in.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det med kokosflingorna.
  3. Vispa ägg och socker med elvisp vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  4. Bre ut smeten på plåten i ett jämnt lager och grädda kakan i mitten av i ca 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt kokosflarnet svalna och stelna helt och hållet innan du bryter det i mindre bitar till ett strössel.
  6. Passionsfruktskräm: Ha ner alla ingredienser till krämen förutom smöret i en värmetålig bunke av metall. Metall leder värme bättre än t. ex glas och gör att det går snabbare att göra krämen.
  7. Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Det är viktigt att vattnet sjuder och inte kokar för att det ska bli en härlig kräm och inte äggröra av äggen. Rör om hela tiden, ca 10 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås. Viktigt att du inte tar bort bunken från värmen förrän krämen verkligen tjocknat och du ser spåren av vispen i den. Annars kommer inte krämen stelna.
  8. Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma krämen tills den smält helt. Vill du, så kan du nu passa på att sila bort kärnorna. Det spelar ingen roll om man gör det eller inte. På bilderna till receptet så har jag inte gjort det men i videon ovan gjorde jag det.
  9. Har du inte en värmetålig bunke av metall kan du göra fyllningen direkt i en kastrull men då arbeta med väldigt låg värme för att inte fyllningen ska brännas vid.
  10. Låt passionsfruktskrämen stelna i kylskåpet under tiden som du gör pannacottan.
  11. Vit choklad pannacotta: Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  12. Ha ner resten av ingredienserna till pannacottan i en kastrull, koka upp och låt sedan koka i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen och häller pannacottan över den vita chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och hållet.
  13. Häll upp pannacottasmeten i glas som du vill servera i och låt stelna i kylskåpet i minst 1h innan servering innan du toppar med passionsfruktskräm, kokosflarn och citronmeliss.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det med kokosflingorna.
  3. Vispa ägg och socker med elvisp vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  4. Bre ut smeten på plåten i ett jämnt lager och grädda kakan i mitten av i ca 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt kokosflarnet svalna och stelna helt och hållet innan du bryter det i mindre bitar till ett strössel.
  6. Passionsfruktskräm: Ha ner alla ingredienser till krämen förutom smöret i en värmetålig bunke av metall. Metall leder värme bättre än t. ex glas och gör att det går snabbare att göra krämen.
  7. Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Det är viktigt att vattnet sjuder och inte kokar för att det ska bli en härlig kräm och inte äggröra av äggen. Rör om hela tiden, ca 10 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås. Viktigt att du inte tar bort bunken från värmen förrän krämen verkligen tjocknat och du ser spåren av vispen i den. Annars kommer inte krämen stelna.
  8. Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma krämen tills den smält helt. Vill du, så kan du nu passa på att sila bort kärnorna. Det spelar ingen roll om man gör det eller inte. På bilderna till receptet så har jag inte gjort det men i videon ovan gjorde jag det.
  9. Har du inte en värmetålig bunke av metall kan du göra fyllningen direkt i en kastrull men då arbeta med väldigt låg värme för att inte fyllningen ska brännas vid.
  10. Låt passionsfruktskrämen stelna i kylskåpet under tiden som du gör pannacottan.
  11. Vit choklad pannacotta: Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  12. Ha ner resten av ingredienserna till pannacottan i en kastrull, koka upp och låt sedan koka i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen och häller pannacottan över den vita chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och hållet.
  13. Häll upp pannacottasmeten i glas som du vill servera i och låt stelna i kylskåpet i minst 1h innan servering innan du toppar med passionsfruktskräm, kokosflarn och citronmeliss.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
34 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
Johanna
2 years ago

Kan man byta ut vispgrädden och smöret till mjölkfritt?

Amanda
Amanda
2 years ago

Hej! Tänkte göra detta till nyår. Men kan man lägga kokos i botten och pannacottan uppe på?

Last edited 2 years ago by Amanda
zahra
zahra
2 years ago

Hej, är det 4 ägg plus 3 äggluor i passionsfruktskrämen?

Felicia
Felicia
2 years ago

Hur många gelatinblad behöver man om det inte finns agar agar pulver?

Inger
Inger
2 years ago

Hur gör man om man använder vegegel istället för agar agar pulver?

Linnéa Ericson
Linnéa Ericson
2 years ago

Hej hur byter man ut till gelesocker?😊

Emilia
Emilia
2 years ago

om man vill ta gelatinblad ist för agar pulvret hur gör man då?

Denise
Denise
2 years ago

Om man byter ut agar agar pulver till gelatinpulver hur mycket gelatinpulver ska man använda då?

Hanna
Hanna
2 years ago

Grymt bra recept och ser fram emot imorgon när vi ska sluka efterrätten! Tack! Receptet räckte till 10 små glas 🤩. Extra tack för att du skriver i hur man gör vid celiaki🙌

Rebecca
Rebecca
2 years ago

Hej Camilla! Grym bakblogg, bakar ofta efter dina recept. Provar ditt recept till nyår. Undrar bara vilka andra efterrätter man kan använda kokosströsslet till, har du några idéer? Det blir ju så mycket. Och hur länge håller det i lufttät burk resp frysen. P.s. gjorde kokosflarnet med brynt smör och bytte ut 0,5 dl till råsocker för mer karamellsmak. Gott nytt år 🥳

Vilma Strömgren
Vilma Strömgren
2 years ago

Hej vet du hur mycket gelatinpulver man kan använda istället eftersom jag ej hittade agar agar pulver?

Viktor Anderberg
Viktor Anderberg
2 years ago

Hur många gelantin blad ska man använda om man inte har agar agar pulver?

Tina
Tina
2 years ago

Hittade ingen agar agar i affären! Om jag byter ut det mot gelatinblad, hur påverkar det resterande steg/ingredienser i receptet? ❤️

Maja
2 years ago

Om jag ska göra detta till 12 personer. Ska jag ha 18 dl grädde i pannacottan?! Kan jag byta ut lite av grädden till något?

Kalwar
Kalwar
2 years ago

Hej Camilla, om man ska göra detta dagen innan ska man då ha kokosen över passionkrämen direkt eller ska man lägga över det innan servering? Samt hur förvarar man kokosen är det ok i kylen ?

Kalwar
Kalwar
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack Camilla detta blev jättegott 😀.

Yvonne
Yvonne
2 years ago

Hej kan man byta kokosen mot havregryn istället?

Zabina
Zabina
2 years ago

Tror du det funkar att använda överbliven passionfruktscreme till att blanda drinkar på? 😋

Last edited 2 years ago by Zabina
Kristin
Kristin
1 year ago

Har du förslag på vad man kan göra med överbliven passionsfruktskräm? Kan man blanda det i drinkar? Eller något annat? Jag gjorde efter receptet men det blev nästan en liter kräm över. 🙂

Kristin
Kristin
1 year ago

Kan man frysa överbliven passionsfruktskräm?

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix och 1 tsk pofiber.
  • Du kan göra alla delar var för sig till efterrätten upp till 4 dagar innan servering och sedan sätta ihop allt precis innan det ska serveras.
  • Kokosflarnströsslet förvaras bäst i lufttät burk i rumstemperatur men funkar också bra att frysa in.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?