Friterad pizzadeg

Härligt frasig, friterad pizzadeg som rullar i strösocker och doppas i nutella.

Härligt frasig, friterad pizzadeg som rullar i strösocker och doppas i nutella.Häromdagen beställde jag mat från restaurangen Meno Male som har en galen efterrätt på sin meny: friterad pizzadeg! Jag skojar inte när jag säger att jag blev som besatt när jag åt den och inte kunde sluta äta. Det kan vara bland det godaste jag ätit i livet. Jag visade när jag beställt detta på min instagram och ni var så många som ville att jag skulle ta fram ett recept på friterad pizzadeg. Er önskan är min lag, so here we go!

Receptet jag utgick ifrån var mitt klassiska recept på pizzadeg men istället för olivolja så använde jag neutral olja för att inte smaken av olivolja skulle ta över. Annars är det inga konstigheter annat än att knåda ihop, jäsa och fritera. Den här genialiska idén är lite som kombinationen av churros och donuts fast med ett segare inkråm. Supergott när sött möter salt.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
friterad pizzadeg

Friterad pizzadeg

Portioner: 4

Ingredienser

12,5 g jäst (1/4 paket)
2 dl fingervarmt vatten
1 msk neutral olja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl
olja till fritering
ca 2 dl strösocker att rulla de friterade pizzabitarna i
nutella att doppa i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

12,5 g jäst (1/4 paket)
2 dl fingervarmt vatten
1 msk neutral olja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl
olja till fritering
ca 2 dl strösocker att rulla de friterade pizzabitarna i
nutella att doppa i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt olja, salt och strösocker.
  3. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig men kladdig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 45 minuter.
  4. Skär degen i mindre bitar. Dra ut varje bit så att den blir avlång.
  5. Fyll en rymlig kastrull med neutral olja (raps-, solros-, mat- eller frityrolja). Fritera varje bit ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de blivit gyllenbruna.
  6. Låt överflödig olja rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i socker medan de fortfarande är varma.
  7. Servera direkt tillsammans med nutella!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt olja, salt och strösocker.
  3. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig men kladdig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 45 minuter.
  4. Skär degen i mindre bitar. Dra ut varje bit så att den blir avlång.
  5. Fyll en rymlig kastrull med neutral olja (raps-, solros-, mat- eller frityrolja). Fritera varje bit ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de blivit gyllenbruna.
  6. Låt överflödig olja rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i socker medan de fortfarande är varma.
  7. Servera direkt tillsammans med nutella!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ellen karlsson
Ellen karlsson
3 years ago

Hur gör jag den glutenfri på bästa sätt?💕

narjes
3 years ago

Mmmm…. sååå gottt

Sara
Sara
3 years ago

Hejdå vad gott

polly jean
polly jean
3 years ago

vad är skillnaden på det här och “riktiga” churros?

Cissi
Cissi
3 years ago

Hej!
Om man friterar i fritös, vad bör graderna vara då? Har nyligen köpt mitt livs första fritös. 😅

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?