Fudge brownies med glasyr i långpanna

Chokladiga, sega och lena choklad fudge brownies i långpanna med glasyr gjord på mjölkchoklad.

På hösten går jag alltid in i en ordentlig chokladperiod och börjar ta fram en massa recept på choklad efter alla bäriga sommarrecept. Choklad är livet så mig gör det egentligen ingenting. Ett av mina absoluta favoritrecept när det kommer till bakverk med choklad är fudge brownies med glasyr gjord på mjölkchoklad och vispgrädde. Jag bakar den i långpanna med hopp om att den ska räcka länge men sanningen är den att den går åt väldigt fort i vår familj.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
fudge brownies med glasyr

Fudge brownies med glasyr i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör

Fudge brownies:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
flingsalt att garnera med

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör

Fudge brownies:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
flingsalt att garnera med

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar fudge brownies med glasyr.

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar fudge brownies med glasyr.

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 11 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
76 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna pynnönen
Jonna pynnönen
4 years ago

Vilket mått på långpanna⁉️

Zeynab
Zeynab
4 years ago

Denna måste jag baka idag OMG vad sugen jag blir 🤤

Eliasson
4 years ago

Vad gott det ser ut! Ska bakas i helgen 🙂

Melissa Araya
Melissa Araya
4 years ago

Hej. En liten fråga om espressopulver. Menar du sådan pulver som man i vanliga fall brukar slänga efter att ha gjort sin espresso?? Alltså malna bönor??

Mvh Melissa Araya

Emilia
Emilia
4 years ago

Hej! Spelar det någon roll vilket märke man väljer för chokladen?

Jennie
Jennie
4 years ago

Hej. Går den att göra äggfri? Mvh Jennie

Camilla hamid
Camilla hamid
Svara till  Jennie
4 years ago

Ja absolut 👍🏻

Emilia
Emilia
4 years ago

Kan man på nåt sätt andvända kakao istället för mörkchoklad

Hilma
Hilma
Svara till  Emilia
2 years ago

Jag hade mörk och vit och fick nästan samma effekt. Sen gjorde jag en mörk oj oj lika god

Yvonne
Yvonne
4 years ago

Hej
om man använder glutenfri mjölmix, skall det då verkligen vara drygt dubbla mängden jämfört med vetemjöl?
mvh
yvonne

Timmy
Timmy
3 years ago

Om man fryser. Kan man frysa den med Glasyren?

Timmy
Timmy
Svara till  camillahamid
3 years ago

Kanon! Tack för svar!

Nikoleta
Nikoleta
3 years ago

Istället för mörk chockad kan man ha i kakao?

Maulia
Svara till  Nikoleta
2 years ago

Blir nog godast med mörk choklad, de blir ju så himla gott med choklad bitar i också 😍👍🪨

Anna
Anna
3 years ago

Espressopulver…typ snabbkaffe?

Haley
Haley
3 years ago

Har du testat receptet laktosfri?

Paula
Paula
3 years ago

Hej
Kan man göra den med glutenfritt mjöl? Vilken mängd tror du man ska ta då??
Tack för fantastiska recept.
Mvh Paula

Moa Svensson
Moa Svensson
3 years ago

Vad är det för slags choklad kulor du har i ditt bakverk.
Vart kan man köpa dom och vad heter dom?
Såg nämligen dina bilder

Last edited 3 years ago by Moa Svensson
My Odelid
My Odelid
3 years ago

Hejsan! Ser jättegod ut. Tänkte baka denna, men undrar om man kan ha ljusare choklad i browniesen? Ska baka till barn som inte gillar mörk choklad 🙂

Therese
Therese
3 years ago

Om man gör en halv, sats i en mindre form, hur länge ska den gräddas i ugnen?

Ronja
Ronja
3 years ago

Hejsan, jag har en fråga☺️Vilket espressopulver använder du?

Bea
Bea
3 years ago

Funkar det med en skvätt kallt kaffe istället för espressopulver?

Tindra
Tindra
3 years ago

Måste man ha mörkchoklad eller går det bra att ha mjölkchoklad istället?

Mia
Mia
3 years ago

Om jag vill göra det här i en stor Aluminiumform hur fungerar mängd och gräddningstid då?

Sara
Sara
3 years ago

Ska det vara 350 g smör i ? Låter mkt

Halle
Halle
3 years ago

Hej, hur stor ska långpannan vara? Tänkte så att kakan inte blir alldeles för platt.

Hanieh
3 years ago

Vad är skillnaden mellan en fudge brownie och en normal brownie.

ayan
3 years ago

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh så fin asåååå

Fazila Azhar
Fazila Azhar
3 years ago

Første baksten jeg har prøvd fra bloggen din. Wow, Camilla!👌
Himmelsk godt! 😍 jeg fulgte oppskriften og baketiden presist som i oppskriften. Perfekt!

Laila
Laila
3 years ago

Hur kan man göra denna äggfri?

Sole
Sole
3 years ago

Hej! Funkar det om jag byter ut espresso pulver till snabbkaffe? (alltså pulvret inte blandat med vatten)

Rita lindmark
Rita lindmark
3 years ago

Vilken storlek på långpanna?🤔🙂

Emma
Emma
3 years ago

Hej. Kan man göra denna vegansk? Tänkte bjuda på jobb och jag har en el av mina kollegor som är veganer.
Tack för alla dina underbara recept.

Fridah
Fridah
3 years ago

Så magiskt god! Alla som fått smaka är helt lyriska. Och det funkade som utlovat alldeles utmärkt att frysa in. Tack!

helena lentz
helena lentz
3 years ago

hej vi bakade denna till jobbets konferans och vart omtyckt tack så mycket kram hilma

Petra Ståhl
Petra Ståhl
3 years ago

Hej. Blir den torr om den får stå 2 nätter i kylskåp?

Ulrika
Ulrika
3 years ago

Stämmer 3 dl kakao?

Sandra
Sandra
3 years ago

Går det att vispa glasyren?

Therese
Therese
2 years ago

Hej! Vad händer om man använder ljus choklad istället för mörk, blir den för söt? ☺️ Supergod!

Sandra
Sandra
2 years ago

Kan man göra den 2 dagar innan det är dags för fikat och spara den i kylen?

Slavica Svensson
Slavica Svensson
Svara till  camillahamid
2 years ago

Kan man använda den till tårtbottnar?

Hilma
Hilma
2 years ago

Denna gjorde jag på jobbet till en konferens hahaha vi delade på slattarna och gärna de bitar som vart över 🤤🤤🤤🤤

Amanda
Amanda
2 years ago

Hej underbara Camilla!
Ska det vara mer än dubbla mängden glutenfri mjölmix? Kändes så mycket, blev lite fundersam.
Kram!

Kristina
Kristina
2 years ago

Hej,
Har du gjord denna i mindre form? Tänker typ”vanligt” kladdkakeform med löstagbara kanter.Skulle vara jätte intressant att vi måtten och tiden i ugnen på en – tack för all inspiration du ger <3

Raghad
Raghad
2 years ago

Kan man ersätta espresso pulver med nescafe gold istället?

Elsa Gustafsson
Elsa Gustafsson
1 year ago

Stämmer det med 1 tsk salt

Sanna
Sanna
1 year ago

Kan man använda milda margarin istället för smör?

Louise
Louise
1 year ago

Vad tror ni om att stoppa den i frysen och ta fram den när det är dax att äta den?

Sara B
Sara B
1 year ago

bakade denna och den vart ärligt talat mkt godare utan att toppa med flingsalt. fick mer av en salt-karamell smak med flingsaltet vilket inte nämns i receptet.

Emma
Emma
1 year ago

Hade kakan i ugnen i 20 min, var fast när den kom ut inte alls vobblig. Samt att även om jag väntade fem min innan jag rörde i glasyren så ville den inte smälta alla bitar så det blev klumpar i. Kanske borde röra direkt istället så den verkligen smälter alla bitar samt bara köra kakan 10 min i ugnen?
Men smakar gott fast lite torr

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?