Saftig hallonkaka

Det här inlägget är i annonssamarbete med Köketsfavoriter.se

Den här saftiga hallonkakan är en fröjd för både öga och smaklökar. Saftig kaka med massor av hallon. En drömgod kaka som bara smälter i munnen.

Att baka mjuka kakor är roligt men att baka mjuka kakor i fina formar är ÄNNU roligare. Vid det här laget vet ni redan att mina favoritformar kommer från Nordic Ware och just nu har Kökets Favoriter 25% rabatt på dem! Ni hittar alla formarna som finns till nedsatt pris HÄR! Formen som jag bakat dagens hallonkaka i heter Jubilee Loaf.

På tal om hallonkakan, så ska ni ju såklart få recept på den också. Den är ljuvligt saftig och bars smälter i munnen.

En annan riktigt god mjuk kaka är den här ljuvliga kanelbullesockerkakan. En sockerkaka med smak av kanelbulle!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
hallonkaka

Saftig hallonkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

150 g smör + ytterligare några matskedar att smörja formen med
2 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
225 g frysta hallon

Tips!

  • Gör hallonkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot kikärtsspad från 1 burk med blötlagda kikärtor på ca 400 ml.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

150 g smör + ytterligare några matskedar att smörja formen med
2 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
225 g frysta hallon

TIPS!

  • Gör hallonkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot kikärtsspad från 1 burk med blötlagda kikärtor på ca 400 ml.

Dela receptet

Såhär gör du:

Formen som jag bakat den i rymmer 150 cl, är 28 cm lång, 14 cm bred och 8 cm hög.

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör.
  2. Smält 150 g smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du gör resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
  4. I en annan bunke blandar du ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och frysta hallon. Detta görs för att inte alla hallon ska sjunka till botten av kakan och viktigt är att du använder hallon som är helt genomfrusna.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna med hallon i bunken med ägg och strösocker, försiktigt med slickepott. Tillsätt smörmjölken och rör om lite till.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter – 1 timme eller tills det att kakan är helt genomgräddad.
  7. Låt formen svalna lite innan du vänder din kaka upp och ner på ett galler.
  8. Servera direkt eller förvara kakan tätt förslutet, i rumstemperatur.
Steg för steg

Video

Formen som jag bakat den i rymmer 150 cl, är 28 cm lång, 14 cm bred och 8 cm hög.

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör.
  2. Smält 150 g smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du gör resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
  4. I en annan bunke blandar du ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och frysta hallon. Detta görs för att inte alla hallon ska sjunka till botten av kakan och viktigt är att du använder hallon som är helt genomfrusna.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna med hallon i bunken med ägg och strösocker, försiktigt med slickepott. Tillsätt smörmjölken och rör om lite till.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter – 1 timme eller tills det att kakan är helt genomgräddad.
  7. Låt formen svalna lite innan du vänder din kaka upp och ner på ett galler.
  8. Servera direkt eller förvara kakan tätt förslutet, i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
Anonym
4 years ago

Hej!

Testade receptet idag. Tog ut den efter 55 min. Lät den svalna lite. Men när jag vände på den, rann hallonsmeten ut…
Vad gjorde jag för fel:(?

Tips!

  • Gör hallonkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot kikärtsspad från 1 burk med blötlagda kikärtor på ca 400 ml.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?