Kanelbullesockerkaka

Inlägget innehåller annonslänkar.

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg och en av mina favoritsaker att baka som smakar kanelbulle är kanelbullesockerkaka. Det här är en supersaftig sockerkaka med rippel av kanelbullefyllning som smakar ljuvligt. Hela kakan smakar som mitten på en kanelbulle, där det alltid är mest fyllning och absolut godast.

Kakan har jag bakat i en av mina många formar på Nordic Ware. Förutom att de är tillverkade i tungt materials om gör gräddningen jämn, en insida som kakan inte fastnar i så länge man smörjer, så är de så fantastiskt vackra. Formen finns att köpa HÄR! (adlink).

Formen jag bakade i denna gång heter Heritage och rymmer 1,4 liter som ger 10-12 bitar kanelbullesockerkaka och finns att köpa HÄR (adlink).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (sockerkaka):
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser (fyllning):
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker strö
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan mjölkfri genom att byta ut smör och mjölk mot mjölfritt margarin och växtbaserad mjölk. Ha dock i åtanke att vissa glutenfria mjölmixer innehåller mjölkprotein om du även vill göra den glutenfri.
  • Gör kakan äggfri genom att byta ut äggen mot kikärtsspad från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (sockerkaka):
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser (fyllning):
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker strö
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan mjölkfri genom att byta ut smör och mjölk mot mjölfritt margarin och växtbaserad mjölk. Ha dock i åtanke att vissa glutenfria mjölmixer innehåller mjölkprotein om du även vill göra den glutenfri.
  • Gör kakan äggfri genom att byta ut äggen mot kikärtsspad från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din form generöst med smör.
  2. Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
  6. Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.
Steg för steg

kanelbullesockerkaka

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din form generöst med smör.
  2. Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
  6. Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.

Dela receptet

4.7 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] annan riktigt god mjuk kaka är den här ljuvliga kanelbullesockerkakan. En sockerkaka med smak av […]

Chanel
Chanel
4 years ago

Hej, jag gjorde kakan och den blev jätte god och saftig,men den blev jätte smulig vad kan jag ha gjort för fel ?

Rebecca
Rebecca
3 years ago

Otroligt god kaka! 🙂
Testa också att riva mandelmassa i fyllningen och toppa kakan med pärlsocker! Blir gudomligt gott! Jag brukar också ha lite kanel och kardemumma i själva smeten!

Lotta
Lotta
3 years ago

Hej Camilla
Är det formen som är 8 cm eller 10 cm hög som du använder här
💖

Lillemor
Lillemor
3 years ago

Denna otroligt goda kakan är nu ett stående inslag när jag bakar – fått så mycket beröm för den!
Försvinnande god❣️❣️

Jane
Jane
3 years ago

Är nybörjare på att baka med glutenfritt. Men i receptet står de 3 del vetemjöl, men att det kan ersättas med 5 del glutenfritt. Stämmer det?

Lina
Lina
2 years ago

Hej!

Jag har ingen sån form på bilden, går det bra med ugnsform och är det samma mått som gäller då?

Elsa
Elsa
2 years ago

Nämen gud va gott det här ser ut! Måste testa att baka detta tills i helgen när farmor kommer på besök. Är tvär säker på att hon kommer älska detta! <3

Carin
Carin
2 years ago

All fyllning hamnade i botten av formen vilket gjorde att kakans fastnade (formen var ordentligt smord) så när den till slut lossnade var allt det goda kvar i formen.

Frida
Frida
2 years ago

Har denna formen men den större, går det bra att göra dubbel sats? Ser så gott ut 🙌

Nikals
Nikals
1 year ago

Jag har provat denna flertalet gånger med exakt samma form. Det är helt omöjligt att få ur kakan hel. Den vill dela sig där ett lager av fyllningen är. Sen förstår jag inte hur du kan få fyllningen att bli som på bilden?

Nellie Iskender
1 year ago

Den blir super god!!!!! Det är det bästa jag någonsin ätit. Camilla du vet verkligen hur man bakar. 😊😋

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan mjölkfri genom att byta ut smör och mjölk mot mjölfritt margarin och växtbaserad mjölk. Ha dock i åtanke att vissa glutenfria mjölmixer innehåller mjölkprotein om du även vill göra den glutenfri.
  • Gör kakan äggfri genom att byta ut äggen mot kikärtsspad från 1 paket blötlagda kikärtor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?