Just nu är jag i en period där jag bara lägger kärleksmumsglasyr på och i nästan alla bakverk och hoppas på att det blir gott. Kärleksmumsglasyr passar till det mesta, särskilt det som redan innehåller choklad så det blir oftast succe.
Den här brownien blir oerhört luftig och krämig och kaffesmaken i glasyren blir verkligen pricken över i:t som framhäver den drömmiga chokladsmaken ännu mer.
Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm, vilket ger 12 generösa bitar.
Ingredienser (brownies):
125 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl
Gör såhär:
- Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
- Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
- I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
- Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
- Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.
TIPS!
- Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
- Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
- Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
- Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
- Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.
Hej, du nämner att man kan göra denna glutenfri genom att byta ut 2dl vetemjöl till 3dl glutenfritt mjöl. Det krävs alltså mer glutenfritt mjöl än vanligt vetemjöl? Eller är det en felskrivning?
Det stämmer att det krävs mer glutenfritt mjöl 🙂
Vilken vetemjöl använder du?
Kungsörnens 🙂
Tack😍
hej 🙂 funkar det att göra kakan i springform?
Hejhej! Funkar utmärkt! Baka den i en springform med diameter på ca 23 cm 🙂
ok tack så mycket 🙂 jag älskar dina recept du är grym.
Hej 🙂 är det samma mått om jag bakar kakan i springform?
Hej, jag tänkte göra en mjölkfri variant. Vilken växtbaserad mjölk skulle du rekommendera?
Dina recept är 😋👌🏻
Hejhej! Älskar att baka Aitos havredryck barista 🙂
Tack, då testar jag det ☺️
Kan man ta in kakao ist för chockad om så hur många g tar man in kakao?
Hej! Går den att göra äggfri?
Måste det vara mörk choklad?
Nej, mjölkchoklad funkar också 🙂
Hur förvarar jag den på bästa sätt? I kylskåp eller rumstemperatur 😊
Hej:) är det samma mått om jag använder springform ?
Är detta recept från youtubevideon du gjorde som hette ”VÄRLDENS GODASTE KÄRLEKSMUMS MED MYCKET GLASYR” ?
Nej, det receptet hittar du här 🥰 https://mykitchenstories.se/saftig-karleksmums-i-langpanna/
Hej! Gjort detta recept för 2:a ggn nu och det funkar inte. Blir en tjock marängliknande yta och helt rinnig inuti. Har något blivit fel i receptet? Gjort exakt som det stod…
Hejhej! Det låter som att du behöver vara lite sparsam med vispningen av ägg och strösocker och ha brownien lite längre tid i ugnen ❤️