Tiramisu

tiramisu camilla hamid

Inlägget innehåller reklam för min webbshop.

Ni är många som efterfrågat recept på klassisk tiramisu. Jag älskar tiramisu men min blir ju aldrig riktigt klassisk eftersom att jag gör den utan alkohol. Men riktigt god, det blir den ändå. Visste ni att tiramisu också är no bake? Det finns en hel drös med klassiska bakverk som bakas utan ugn och som bakats innan “no bake” var en grej.

Fluffiga, kaffedoppade kex, krämig mascarponekräm med mycket vaniljsmak och kakao på toppen. Det här är en ljuvligt god efterrätt som går hem hos många. Perfekt för dig som vill imponera på dina fikagäster utan att anstränga dig för mycket.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
tiramisu camilla hamid

Tiramisu

Portioner: 8

Ingredienser

8 äggulor
1000 g mascarpone
0,5 tsk vaniljpulver eller 0,5 tsk vaniljpasta
4 äggvitor
2 dl strösocker
30 savoyardikex
4 dl starkt bryggkaffe
kakao att pudra över

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

8 äggulor
1000 g mascarpone
0,5 tsk vaniljpulver eller 0,5 tsk vaniljpasta
4 äggvitor
2 dl strösocker
30 savoyardikex
4 dl starkt bryggkaffe
kakao att pudra över

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en form med måtten 20×30 cm. Jag använde min långpanna som du hittar HÄR!

  1. Vispa äggulor, mascarpone och vaniljpulver till en jämn smet i en bunke för hand.
  2. I en annan bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
  3. Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade, med den sockrade sidan neråt, på botten av formen.
  5. Bre ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med ytterligare ett lager kaffedoppade kex. Spritsa eller bre ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan formen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
  6. Pudra med kakao när det är dags att servera!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en form med måtten 20×30 cm. Jag använde min långpanna som du hittar HÄR!

  1. Vispa äggulor, mascarpone och vaniljpulver till en jämn smet i en bunke för hand.
  2. I en annan bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
  3. Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade, med den sockrade sidan neråt, på botten av formen.
  5. Bre ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med ytterligare ett lager kaffedoppade kex. Spritsa eller bre ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan formen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
  6. Pudra med kakao när det är dags att servera!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.5 11 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] Vill du hellre baka med kaffe än dricka det som en drink? Baka då klassikern tiramisu. […]

Görel Irenheim
Görel Irenheim
4 years ago

👍

Gloria
Gloria
3 years ago

Hej!
Om man vill lägga till Amaretto för att göra den klassiska tiramisun, i vilket steg ska jag då lägga till den & hur mycket? 😊
Blir en underbar nyårs dessert🎉

Meron
Meron
3 years ago

Kan man göra den laktosfri på något sätt? 🙂

Elin
Elin
3 years ago

Supergod tiramisu! Gjorde en halv sats igår (hade 16 kex, behövde ha jämt antal för att dela upp på vardera lager) och det blev 6 ordentliga bitar. Nästan ännu godare idag när den gottat till sig. Svårast var att hitta en form som passade att pussla ner kexen i. 😁

Najat
3 years ago

Behöver inte att lägga äggular eller äggvita på lågt varmspis när man vispar?

Staffan
Staffan
2 years ago

Hej bästa Camilla.

Jag tänker göra nyårsdessert, men vill göra dom i portionsformar. Är tillvägagångssättet lika?

Nicole
Nicole
2 years ago

Kan man frysa in denna?

Sulan
Sulan
1 year ago

Vill bara informera om att den klassiska och ”riktiga” tiramisu är utan alkohol. Är i Italien just nu och har ätit tiramisu några gånger nu och alla utan alkohol. Idag frågade jag en servitör och han sa att den klassiska inte innehåller alkohol. Så du gör enligt Italienarna 😉

Myran
Myran
1 year ago

Kan man halvera receptet?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?