Tiramisu i glas

tiramisu-glas1

Tiramisu är en fantastiskt god dessert men som i sitt orginalutförande kan vara lite irriterande…Ni vet det där med att hitta en form som passar kexen utan att man ska behöva dela på dem (min perfektionisthjärna tål inte att några kex är delade och några är hela). Irritationen besparar jag dock ganska lätt genom att helt enkelt servera den här italienska desserten i glas.tiramisu-glas2

Det smakar precis likadant och lika gott som vanlig tiramisu men är superenkel att svänga ihop. Desserter i glas i mindre storlek är något jag älskar att servera både vid större bruncher och på fester på dessertbord. Är de små får man ju ta två…eller tre, ellerhur?

Receptet ger 6 små portioner (med ett lager kex och ett lager fyllning, gör du större portioner som de jag gjort på bilderna ovan så får du ut 3 portioner).

Ingredienser (tiramisu i glas):

2 äggulor

250 g mascarpone

1 nypa äkta vaniljpulver

1 äggvita

0,5 dl strösocker

10 savoyardikex

1 dl starkt bryggkaffe

kakao att pudra över

 

Gör såhär:

  1. Vispa äggulor, mascarpone och vaniljpulver till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
  3. Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Dela kexen i 2-3 delar beroende på hur stora glas du har och doppa den sockrade delen av kexen snabbt i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade kexen i botten på glasen och toppa med mascarponefyllningen.
  5. Låt gärna tiramisun stå i kylskåpet över natten och vänta med att pudra på kakao tills servering.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x