Det här är en cheesecake som ni bara måste prova! Spröd pepparkaksbotten, krämig vit choklad-fyllning och en härligt syrlig hallonspegel toppen. Det är sådär jobbigt god så att man inte kan slita sig från att bara ta en bit.
Det är inte bara smakerna som är välbalanserade i den här cheesecaken. Jag blev väldigt nöjd med utseendet också. Det gröna, det röda och sen lite snygg spritsning på det. Det kan liksom aldrig gå fel när man kör ett varv med sin favorittyll.
Den här cheesecaken bakas utan ugn och kan förberedas flera veckor innan den ska serveras. Både botten och fyllning kan göras innan och sedan är det bara att låta det stå i frysen och vänta med hallonspegeln tills du vill servera den.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar. På min instagram @mykitchenstories.se så hittar ni en steg för steg-video där jag visar hur jag bakar den här ljuvligt goda cheesecaken!
[…] Den här moussetårtan består av några av mina favoritkomponenter i bakväg. Kladdig kladdkaka, lite tunnare än min klassiska kladdkaka för att det inte ska bli för mastigt och inte heller ta över moussedelen. Fluffig chokladmousse och en drömgod, syrlig, fluffig chokladmousse för att bryta av med lite syrlighet tillsammans med alla färska bär. Vill du göra den här tårtan när det inte finns en massa färska bär att dekorera så kan du alltid göra en bärspegel genom att följa detta recept. […]
Hej, undrar om man kan göra kakan kvällen innan? Hela kakan, både själva kakan och sen hallonspeglen.
tack 😊
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går jättebra! <3