Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med maizena och 1 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig
marängsmet utan sockerkristaller.
- Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
- Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
- Bre ut ett lager karamelliserad mjölk och ett lager vispad grädde på marängen. Toppa med skivad banan.
- Rulla ihop budapestrullen med hjälp av bakplåtspappret som den ligger på.
- Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan.
- Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
- Avsluta med att garnera med hasselnötskross.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur länge kan man förvara den i kylskåpet?
Upp till 4 dagar 🙂
Kan man använa valnötter istället?
Så good!!
Tack tack! ☺️
Min sprack när jag skulle rulla ihop den,..har jag bakat den för länge så den blev för torr? Vi ska äta den i kväll, och den kommer säkert vara lika god ändå 😉
Sprack den rakt igenom eller bara ytligt? För lite spricker den alltid ytligt, det är svårt att undvika när det är maräng. Sprack den rakt igenom beror det oftast på att man gräddat den för länge 🥰
Den sprack rakt igenom,.. Så gräddad för länge är säkert orsaken. Får testa den igen 🤗, den var i vilket fall försvinnande god 🥰