Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
- Smält chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad.
- Tillsätt smöret och rör om till du får en jämn och blank smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan bunke.
- Tillsätt 2 dl strösocker till äggvitan, lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa under hela tiden.
- I en tredje bunke vispar du samman ägg, äggulor och 1,5 dl strösocker.
- Vänd ner chokladsmeten i bunken med äggulor.
- Tillsätt äggvitevispet och vänd försiktigt ihop alltsammans till en jämn smet.
- Täck en form med bakplåtspapper (23 cm i diameter) och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
- Kan serveras direkt och är supergod när den är varm tillsammans med en kula glass!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Nej torr var den inte för efter 55 minuter var 50% av kakan rinnig. Men kanterna var goda!
Hej!
ska det vara totalt 12 ägg?
Det stämmer ❤️