Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Mät upp farinsocker, smör, vaniljpulver och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning på medelvärme tills det smält ihop till en jämn
blandning utan att koka.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite mjöl i taget under konstant omrörning med en balongvisp till en jämn och klumpfri smet.
- Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör om med en träslev för att rosta degen bara precis tills degen börjat släppa från kanterna. Om degen är
för lös kan du tillsätta 2-3 dl vetemjöl extra.
- Ta bort kastrullen från spisen.
- Vispa upp äggen i en skål och tillsätt lite av dem i taget i kastrullen samtidigt som du rör om med träsleven tills du får en jämn och slät smet.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut churros på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
- Grädda dina churros, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
- Rulla dem i socker- och kanelblandningen medan de fortfarande är varma.
- Låt dem svalna lite grann innan du serverar dem med t.ex nutella.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Är de goda camilla??
Blev dem goda?
Blev jättegoda!🤩❤️
Föresten så har jag lyssnat på podden hundra gånger om! Vad hände, varför slutade ni bara så tvert? Iallafall så är jag även en trogen följare på din youtube-kanal och kollar på varje avsnitt!
Hejhej Agnes! Tack snälla för dina fina ord! Brist på tid ❤️
Blir dom lika frasiga som när man friterar dom?:)
De blir frasiga men inte lika frasiga som friterade 🥰
Kan man byta ut farinsockret till något annat?
Hejhej, till vanligt socker. Däremot ger farinsockret smak och konsistens till churrosen ☺️
Går dessa att göra glutenfria?
Har tyvärr inte testat detta ännu 🥰
Jag har gjort dem glutenfria. Blev bra. Tog samma mängd mjöl.