Chokladbollscheesecake

Efter en fullspäckad och festlig helg är jag mer än redo för vardagen. I lördags hade jag examensfest och ägnade större delen av tiden innan festen att laga mat och baka i massor. Jag hade en helt fantastisk dag och är så glad att så många som jag tycker om hade möjlighet att komma. Men som sagt, vardag I’ve been missing you.

Ett typiskt vardagsfika är för mig chokladboll. Mitt senaste tillskott i chokladbollsfamiljen är den här galet krämiga no bake chokladbollscheesecake:en. Chokladbollens alla härliga och klassiska smaker i en ny fantastisk tappning!

chokladbollscheesecake4Ingen ugn behövs för att göra chokladbollscheesecake. Jag bakade det här receptet i muffinsformar men det går minst lika bra att baka samma recept i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladbollscheesecake

Ingredienser

75 g smör
10 stycken digestivekex
1 msk kakao
1 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
300 g färskost
0,5 dl strösocker
2 msk bryggkaffe
1 dl finmixade havregryn
100 g mörk choklad, 1 tsk rapsolja och 0,5 dl kokosflingor till topping.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

75 g smör
10 stycken digestivekex
1 msk kakao
1 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
300 g färskost
0,5 dl strösocker
2 msk bryggkaffe
1 dl finmixade havregryn
100 g mörk choklad, 1 tsk rapsolja och 0,5 dl kokosflingor till topping.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med smält smör och kakao.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fördela kexmassan i formarna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  5. Grovhacka 300 g mörk choklad och smält i micro eller över ett vattenbad.
  6. I en annan skål vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i bryggkaffe, havregryn och smält choklad. Vispa lite till, tills alla ingredienser gått ihop till en jämn smet.
  7. Vänd försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
  8. Fördela chokladbollsfyllningen i muffinsformarna.
  9. Grovhacka och smält 100g mörk choklad till toppingen. Blanda med rapsoljan och låt stå tills den tjocknat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  10. Toppa dina cheesecakes med chokladglasyren och garnera med kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med smält smör och kakao.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fördela kexmassan i formarna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  5. Grovhacka 300 g mörk choklad och smält i micro eller över ett vattenbad.
  6. I en annan skål vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i bryggkaffe, havregryn och smält choklad. Vispa lite till, tills alla ingredienser gått ihop till en jämn smet.
  7. Vänd försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
  8. Fördela chokladbollsfyllningen i muffinsformarna.
  9. Grovhacka och smält 100g mörk choklad till toppingen. Blanda med rapsoljan och låt stå tills den tjocknat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  10. Toppa dina cheesecakes med chokladglasyren och garnera med kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
3 years ago

Hur många blir det ungefär, om jag vill göra i portioner? Ser så gott ut, detta blir lördagens dessert😊😊

Sonia
Sonia
3 years ago

Hur många minicheesecakes blir detdär?

Annika Lehtonen
Annika Lehtonen
3 years ago

Låter jättegott😍Måste testas. Lagar man chokladbollarna av annan smet, som kommer överst?

Helene
Helene
3 years ago

Hur många blir det om man gör i muffinsformar?

Nathalie
Nathalie
3 years ago

Finns det någon youtube video när du valt denna 🤩

Angelika
Angelika
3 years ago

Hej!
Går det bra att göra denna dagen innan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?