Foto: Ulrika Pousette
Tiramisu serverad i glas är både ett gott och vackert sätt att servera den klassiskt italienska efterrätten på.
Tiramisu är en fantastiskt god dessert men som i sitt orginalutförande kan vara lite irriterande…Ni vet det där med att hitta en form som passar kexen utan att man ska behöva dela på dem (min perfektionisthjärna tål inte att några kex är delade och några är hela). Irritationen besparar jag dock ganska lätt genom att helt enkelt servera den här italienska desserten i glas.
Det smakar precis likadant och lika gott som vanlig tiramisu men är superenkel att svänga ihop. Desserter i glas i mindre storlek är något jag älskar att servera både vid större bruncher och på fester på dessertbord. Är de små får man ju ta två…eller tre, ellerhur?
Receptet ger 8 små portioner (med två lager kex och två lager fyllning, gör du större portioner som de jag gjort på bilderna ovan så får du ut 4 portioner).
Blir de samma utan någon slags alkohol tex rom?
Ingen aning, har aldrig ätit den med alkohol 🥰
Hej Camilla! Jag vill gärna testa receptet men helst i en plåt, funkar det att använda detta receptet i så fall och vilken storlek ungefär bör plåten ha?
Hejhej! Ursäkta sent svar, här har du receptet på tiramisu i en form 😍: https://mykitchenstories.se/tiramisu/
Testade receptet igår till nyårsafton, det var den godaste tiramisun jag ätit, alla gäster älskade den!
Vad härligt att höra! 🥰
Gotti gott!
😍😍
Jag åt inte tiramisu förut men vill använda din recept. Hur går det med att använda mindre ägggulor? Går det bra om jag använder 3 äggulor?