Blueberry cheesecake muffins med digestivecrumble

Det finns saftiga muffins och så finns det de här galet saftiga muffinsen med cheesecakefyllning och digestivecrumble. Vid det här laget vet ni som hängt med ett tag här på bloggen att jag är allergisk mot torra muffins, särskilt den varianten som luras och är saftig när den är nygräddad och snustorr så fort den svalnat. Som jag pratat om tidigare så är hemligheten rumsvarmt smör och filmjölk.

En trodde ju att det inte kunde bli saftigare än så men med cheesecakefyllning riktigt smälter muffinsen i munnen. Och det härliga tuggmotståndet från digestivecrumble på toppen gör den här muffinsupplevelsen komplett med sitt härliga tuggmotstånd. Testa vettja! Ni kommer inte bli besvikna. Receptet ger 24 stycken medelstora saftiga blåbärsmuffins med cheesecakefyllning och digestivecrumble.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Blueberry cheesecake muffins med digestivecrumble

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
100 g frysta blåbär

Ingredienser (cheesecakefyllning):
2 stora ägg
150 g färskost
1 dl strösocker

Ingredienser (digestivecrunch):
3 stycken digestivekex
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
100 g frysta blåbär

Ingredienser (cheesecakefyllning):
2 stora ägg
150 g färskost
1 dl strösocker

Ingredienser (digestivecrunch):
3 stycken digestivekex
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
  4. Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  6. Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
  7. Lägg några blåbär i varje muffinsform.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.
  9. Krossa digestivekexen grovt och nyp ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
  4. Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  6. Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
  7. Lägg några blåbär i varje muffinsform.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.
  9. Krossa digestivekexen grovt och nyp ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julia
Julia
2 years ago

Hej!
Kan dessa frysas in? 🙂

Steffa
Steffa
2 years ago

Kan jag göra dem i en muffinsform för 12 muffins, fast två omgångar? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?