Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
- Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
- Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
- Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.
- Tiramisu: Vispa äggulor, mascarpone och vaniljpulver till en jämn smet.
- Vispa äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
- Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade kexen på kladdkakan.
- Varva även bottnarna med med zabaionen (mascaroponekrämen).
- Låt tiramisutårtan stelna i kylskåpet i minst 4h innan servering. Pudra med kakao när det är dags att servera!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Är det bättre att dela kakan i tre delar (som det står i receptet) än att göra så som det är på bilderna, dvs bara i två delar?