Squid game kakor – dalgona candy

Såhär gör du dalgona candy från Netflix-serien Squid Game.

Har du sett Squid Game på Netflix? Det har inte jag haha! Jag vågar inte. Kanske gör det snart men något som jag absolut har sett cirkulera galet mycket på sociala medier är detta godis, dalgona candy som används i en av utmaningarna i Squid Game. En rolig trend som jag bara var tvungen att haka på. Ikväll ska jag och min man testa att göra utmaningen och se om vi skulle överlevt den om vi var med i Squid Game haha.

Dalgona candy har sitt ursprung i street food i Korea och kallas även “sponge candy”. Det är ett superenkelt godis som görs på strösocker och bikarbonat. Det är inte enkelt att göra och jag fick inte in snitsen förrän på 6:e försöket så förutom receptet så får ni även tips på hur man lyckas så kanske ni bara behöver en gång på er för att göra dem haha!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
squid game godis kakor

Squid game kakor – dalgona candy

Portioner: 6

Ingredienser

6 msk strösocker
0,5 krm bikarbonat

Tips!

  • Det är snabba puckar så se till att ha läst igenom hela receptet och förberett allt innan du börjar!
  • Rör om precis hela tiden på medelvärme. Sluta aldrig röra om och gör det helst med ett träredskap så minimerar du risken för att det bränns vid.
  • Var mycket sparsam med bikarbonat. Bikarbonat ger inte bara färg utan också luftbubblor och dessa vill du har så lite som möjligt av för att få en smet som är lätt att hälla upp men även lätt att stansa en form i.
  • VÄNTA! Det som ingen i alla klipp som cirkulerar på internet berättar är att man måste vänta med att stansa ut formen. Jag tog timer och 60 sekunder var precis lagom hemma hos mig för att kunna stansa in en form utan att sabba hela godiset.
  • Jag provade att stansa både med metall- och plastformar. Metall var enklast och då med den tunnaste/vassaste sidan.
  • Men tryck inte för hårt och inte för länge. Man ska bara göra märket ytligt och dra bort formen direkt.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

6 msk strösocker
0,5 krm bikarbonat

TIPS!

  • Det är snabba puckar så se till att ha läst igenom hela receptet och förberett allt innan du börjar!
  • Rör om precis hela tiden på medelvärme. Sluta aldrig röra om och gör det helst med ett träredskap så minimerar du risken för att det bränns vid.
  • Var mycket sparsam med bikarbonat. Bikarbonat ger inte bara färg utan också luftbubblor och dessa vill du har så lite som möjligt av för att få en smet som är lätt att hälla upp men även lätt att stansa en form i.
  • VÄNTA! Det som ingen i alla klipp som cirkulerar på internet berättar är att man måste vänta med att stansa ut formen. Jag tog timer och 60 sekunder var precis lagom hemma hos mig för att kunna stansa in en form utan att sabba hela godiset.
  • Jag provade att stansa både med metall- och plastformar. Metall var enklast och då med den tunnaste/vassaste sidan.
  • Men tryck inte för hårt och inte för länge. Man ska bara göra märket ytligt och dra bort formen direkt.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält strösockret i en djup stekpanna på medelvärme under konstant omrörning med hjälp av ett träredskap (jag använde en smörkniv i trä, tyckte att en vanlig träslev blev för klumpigt).
  3. Först kommer strösockret att klumpa sig och sedan börja smälta. Tillsätt bikarbonatet direkt när alla sockerklumpar smält. Luta gärna stekpannan lite åt ett håll innan du har i bikarbonat så att allt smält socker samlar sig på en sida av stekpannan.
  4. Rör om snabbt så fort du har haft i bikarbonatet med en fortfarande lite lutande stekpanna. Så fort hela smeten fått en ljus orangebeige färg tar du bort stekpannan från värmen och häller ut klickar av smeten på plåten.
  5. Vänta i 1 minut innan du stansar in märken i kakorna med hjälp av pepparkaksformar i metall.
  6. Låt svalna helt och hållet innan du kör utmaningen!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält strösockret i en djup stekpanna på medelvärme under konstant omrörning med hjälp av ett träredskap (jag använde en smörkniv i trä, tyckte att en vanlig träslev blev för klumpigt).
  3. Först kommer strösockret att klumpa sig och sedan börja smälta. Tillsätt bikarbonatet direkt när alla sockerklumpar smält. Luta gärna stekpannan lite åt ett håll innan du har i bikarbonat så att allt smält socker samlar sig på en sida av stekpannan.
  4. Rör om snabbt så fort du har haft i bikarbonatet med en fortfarande lite lutande stekpanna. Så fort hela smeten fått en ljus orangebeige färg tar du bort stekpannan från värmen och häller ut klickar av smeten på plåten.
  5. Vänta i 1 minut innan du stansar in märken i kakorna med hjälp av pepparkaksformar i metall.
  6. Låt svalna helt och hållet innan du kör utmaningen!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
3 years ago

Hur var det nu, kan man byta ut bikarbonat mot bakpulver? 🤔

Camilla
Camilla
Svara till  camillahamid
3 years ago

Funkade bra! Tack! Fick dock inte till snitsen riktigt med formarna men övning ger färdighet! Grannen blev riktigt glad i alla fall😆

Evelina
Evelina
3 years ago

Kan man äta dom?

Asli
Asli
3 years ago

Hur långt innan kan man göra dom? Alltså hur länge kan dom stå som längst tror du?

Anna Bergvall
Anna Bergvall
3 years ago

Hej, Jag ska göra kakorna men om jag fejlar vad händer då?

The Omeragic Family
The Omeragic Family
2 years ago

det var jätte gott

Elin
Elin
2 years ago

Om smeten stelnar i pannan, så fyll bara på med vatten och ställ den på den varma spisplattan och låt vattnet koka upp tills all smet är borta! Mycket lättare att diska sen om du frågar mig🥰

Tips!

  • Det är snabba puckar så se till att ha läst igenom hela receptet och förberett allt innan du börjar!
  • Rör om precis hela tiden på medelvärme. Sluta aldrig röra om och gör det helst med ett träredskap så minimerar du risken för att det bränns vid.
  • Var mycket sparsam med bikarbonat. Bikarbonat ger inte bara färg utan också luftbubblor och dessa vill du har så lite som möjligt av för att få en smet som är lätt att hälla upp men även lätt att stansa en form i.
  • VÄNTA! Det som ingen i alla klipp som cirkulerar på internet berättar är att man måste vänta med att stansa ut formen. Jag tog timer och 60 sekunder var precis lagom hemma hos mig för att kunna stansa in en form utan att sabba hela godiset.
  • Jag provade att stansa både med metall- och plastformar. Metall var enklast och då med den tunnaste/vassaste sidan.
  • Men tryck inte för hårt och inte för länge. Man ska bara göra märket ytligt och dra bort formen direkt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?