Snickerskakor i långpanna

Snickerskakor är en klassiker som har ALLT! Sött, salt, krispigt och chokladigt. Med största sannolikhet har du dessutom alla ingredienser hemma.

Har du bakat snickerskakor någon gång? Snickerskakor är bland det godaste jag vet. Inte bara för att det är en enkel kaka som har allt: sött, salt, krispigt, chokladigt utan för att den går så snabbt att göra också. En perfekt sista-minuten-kaka-när-sötsuget-är-akut.

Jag bakar mina snickerskakor i långpanna, vilket innebär en hel del ingredienser men det här är en sån kaka som går åt väldigt snabbt men som också funkar utmärkt att frysa in i en lufttät burk eller ordentligt inplastat.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
snickerskakor

Snickerskakor i långpanna

Portioner: 50

Ingredienser

20 dl corn flakes av valfri sort
2 burkar jordnötssmör, à ca 340 gram
4 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk salt
400 g mjölkchoklad
flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

Tips!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten.
  • Baka veganska snickerskakor genom att använda corn flakes som inte innehåller spår av mjölkprotein och byta ut mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.

Dela receptet

Portioner: 50st

Ingredienser

20 dl corn flakes av valfri sort
2 burkar jordnötssmör, à ca 340 gram
4 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk salt
400 g mjölkchoklad
flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

TIPS!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten.
  • Baka veganska snickerskakor genom att använda corn flakes som inte innehåller spår av mjölkprotein och byta ut mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 (reklam).

  1. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll chokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 (reklam).

  1. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll chokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.3 20 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
77 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Esme M
Esme M
4 years ago

Så gott det ser ut! 😍
Har prövat baka såna förut och dem var sååå goda! Tack för receptet ✨

Mene
Mene
4 years ago

Kan man använda havregryn istället för cornflakes? Blir det samma mått? 😊

KArin
KArin
4 years ago

Finns det alternativ till jordnötssmör om man inte tål nötter?

Veronika
Veronika
4 years ago

Gaaah jag gav betyg på denna när jag försökte kolla om nån skrivit i samband med att de satte sitt betyg! Jättedålig funktion på sidan när du har klantar som mig som kollar på dina recept !!

Rebecca
Rebecca
4 years ago

Kan man frysa in kakorna? Hur länge håller dem då?

Yolanda
4 years ago

Vad gott det låter 😀

Nyfiken
Nyfiken
4 years ago

Kan man använda honung eller agavesirap om man inte har vanlig ljus sirap?

Amanda
Amanda
4 years ago

Om det är spår av mjölk är produkten fortfarande vegansk. Det är för allergiker de skriver så

Maria
Maria
4 years ago

Vart kan jag köpa den formen som du använder i youtube klippet? En form med måtten 30×40!

Nathalie
Nathalie
4 years ago

Kan man använda något annat nötsmör eller förstör det hela grejen?

Sanna
Sanna
4 years ago

I hur många dagar kan man förvara de i kylskåp?

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Ska testa imorgon! Vad använder du för jordnötssmör? Sötad eller osötad?☺️

Hej
Hej
3 years ago

Kan man dela receptet i mitten?

Johanna
Johanna
3 years ago

Hej. Ska det vara jordnötsmör med eller utan salt? Jag har med havssalt, blir det bra?

Matilda
Matilda
3 years ago

Vad är det för choklad du använder dig av? 😀

Malin
Malin
3 years ago

Min jordnötssmet blev väldigt fast och hård jämfört med din i videon på Youtube, vad kan det bero på? Älskar dina recept förresten 😊

Josefine
Josefine
3 years ago

Hej receptet var väldigt gott.
Min syster är allergisk mot jordnötter, kan man ta mandelsmör eller hasselnötssmör istället?

Emelie
Emelie
3 years ago

Testade detta receptet när jag skulle ha med mig till arbetskollegorna, super enkelt och supergott 😊
Så tackar supermycket för ett superrecept!

Cecilia Malmvik
Cecilia Malmvik
3 years ago

Ska det verkligen vara 20 dl cornflakes?

Charlotte Jonsson
Charlotte Jonsson
3 years ago

Går det att använda vanlig blockchoklad istället för mjölk choklad? 🙂

Mila
Mila
3 years ago

Kan man använda sig av cornflakes med socker på? 😬

Anneli
Anneli
3 years ago

Ser smaskens ut 🤩bakar till jobbet…. upptäckte att jag glömt saltet🤨kanske inte gör något?

Sabi
Sabi
3 years ago

Vad händer om man råka köpa med sin 2 burkar sötad jordnötssmör? 🙁

Sarah
Sarah
3 years ago

En kanske dum fråga… Men är det 340g * 2 jordnötssmör som man ska ha? Gjorde receptet med bara en burk på 340g och det blev jättegott, men jag kanske hade en burk för lite då? Tusen tack för ett fantastiskt recept!!

Hanan
3 years ago

Vad kan man ha ist för flingor? Har alltid velat testa dem dock glömmer ja alltid att handla flingor 🙁

Emilia
Emilia
3 years ago

Går det att frysa kakorna?🤔😊

Sofia
Sofia
3 years ago

Kan man använda brödsirap istället

gurnllila persson
3 years ago

super goda:)

Lisa Vizins
Lisa Vizins
3 years ago

Tips: koka sirapen med sockret tills sockerkristallerna och rör i jordnötssmöret sist så bränner det inte vid så lätt.

Last edited 3 years ago by Lisa Vizins
Linda
Linda
3 years ago

Tänkte göra dessa imorgon. Ska det vara slät jordnötssmör eller crunch? Antar båda funkar, tänkte om nån blir lite bättre. 🙂

Hilda Marie
Hilda Marie
3 years ago

Tusen takk! Kaken ser supergod ut. Lett å lage og noe for de fleste søtmunner.

Aida Gripshi
Aida Gripshi
3 years ago

Hej! Är det 2 st smörburkar med 340g/st eller totalt 340g?
Tack!

Sevgi
Sevgi
2 years ago

Det står 4 dl sirap, men när jag tittar på videon så ser det ut som att du har 1 dl? Ska det verkligen vara 4 dl sirap?

Malin Jonsson
Malin Jonsson
2 years ago

Min sambo är jordnötsallergiker, vi gjorde eget cashewsmör och använde istället för jordnötssmör- blev jättegott! 😃

Last edited 2 years ago by Malin Jonsson
Emma
Emma
2 years ago

Cornflakessmeten blev lös och stelnade liksom aldrig, vad kan jag ha gjort fel? Följde alla mått 🙂

Erik
Erik
2 years ago

Är det verkligen 20 dl cornflakes?? 🙈❤️

Aya
Aya
2 years ago

Kan man göra hälften av receptet ?

Beata
Beata
2 years ago

Ska man ha bredbar eller crunchy jordnötssmör? Vilken blir bättre? Tack

Emilie
Emilie
2 years ago

Jag följde receptet noggrant men min smet blev väldigt lös jämfört med den i din video 🙈 och jag kokade en stund tills kristallerna löst upp sig. Vad gör jag för fel?

Anam
Anam
2 years ago

Den ser ut gott! Jag vill göra den recept men jag är dålig på att växla dl till gram eftersom jag är vana att använda våg. Kan du snälla tips mig hur enkelt jag kan växla ingredienser mått från dl till gram?

Emilia
Emilia
2 years ago

Hur många paket med cornflakes måste man köpa? 1 eller 2?

Nash
Nash
2 years ago

Omggggg va goda de blev😍😍 tack bästa

Last edited 2 years ago by Nash
Gabriella Eriksson Cabrera
Gabriella Eriksson Cabrera
11 months ago

Ska göra dessa till en glutenallergiker, trodde de var naturligt glutenfria. Är inte cornflakes glutenfria eller har jag missat nåt? 🙈😄

Linn
Linn
11 months ago

Första gången jag provar detta recept! Har precis ställt in formen i kylen och hoppas att det ska bli bra! 🙂
En fråga, hur vet/ser man att sockerkristallerna har smällt? Tycker det var svårt att avgöra och är nästan lite rädd att jag hade blandningen för länge på spisen så själva snickersen ska bli för hård nu istället?

Tack för övrigt för fina recept och böcker! 🥰

Tips!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten.
  • Baka veganska snickerskakor genom att använda corn flakes som inte innehåller spår av mjölkprotein och byta ut mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?