Häromveckan punlicerade jag ett recept på galet goda snickersbiskvier! Ni var väldigt många som tyckte om det receptet och det gör mig så himla glad. Varje biskvi har sin uppföljare i långpanna. Att baka är pyssligt och roligt men ibland när man ska baka till många så vill man bara att det ska gå smidigt, enkelt och helt utan kladd. Då är biskvi i långpanna ett riktigt bra alternativ.
Segmjuk jordnötsbotten, härlig jordnötsnougat, len jordnötskola och drömmig ganache gjord på mjölkchoklad. Det är svårt att inte föräta sig på de här goda biskvierna. Man får liksom inte nog!
Skillnaden mellan vanlig snickersbiskvi och snickersbiskvi i långpanna, förutom utseendet då, är att jag i långpannevarianten kokat egen kola istället för at använda dulce de leche. Det är helt enkelt för att det blir betydligt mer praktiskt att både montera, skära upp och äta den när kolan är lite fastare. Men vill du, så kan du såklart använda dulce de leche/karamelliserad mjölk även i det här receptet. Då behöver du två burkar.
Hej! Jag upplever att det inte räcker med 0.5dl grädde för att smälta chokladen, det blir klumpigt.. Jag hällde på lite mer men det i sin tur resulterar i att chokladen inte stelnar lika bra i kylen. Tips? 🙂
Tack för ett jättegott recept! En fråga bara angående kolan – när kolan kommit upp i rätt temperatur och jag hällde i jordnötterna (precis innan jag skulle hälla kolan över nougaten) så skar sig kolan. Smöret i kolan separerade från resten. Vad beror detta på? I vilket moment gjorde jag fel för att kolan separerar, eller vad ska man tänka på för att förhindra detta? Mycket tacksam om du har möjlighet att svara på detta.
Hejhej! Vilken fetthalt hade grädden?
Jag brukar använda Arlas vispgrädde, 40%
Det är inte bara med det här receptet som det händer mig, utan titt som tätt när jag gör kola över huvudtaget, men inte alltid heller. Jag kanske ska prova med 36%-ig grädde?