I det enkla bor det vackra och något som jag verkligen tycker lever upp till den beskrivningen är citronmuffins. Iallafall om de är som mina citronmuffins: saftiga och fluffiga med mycket citronsmak. Sådär så att de bara smälter i munnen. Dessutom har jag en massa citron i mina muffins! Ju mer citron, desto bättre tycker jag. Det är så gott mot den saftiga kakan.
Nu när vi äntligen börjat få så fint väder så är citronmuffins det perfekta lilla bakverket att ta med sig på en picknick ut i friska luften. Baka dina muffins kladdfritt, genom att använda en doseringstratt!
Receptet innehåller reklam för min doseringstratt
Jag blev besviken på muffins, degen var för tunn, påminde mig om pannkakorsmet, inte min smak. Väldigt bra video som alltid!
Toppen bra, ska göra dessa så snart jag kan. Men min man älskar mjuka kakor i alla former, problemet är att han är diabetiker. Jag bakar med hermeseras strö, men jag kan inte få ägg och strö poröst, snälla har du några tricks till oss som hsr diabetiker i familjen. Tack på förhand
Jag har några recept på mjuka kakor här på bloggen där man istället vispar ihop smör och strösocker, kanske det passar bättre med sötströ?
Rekommenderar björksocker, xylitol, för att kunna vispa fluffigt. Alt att byta ut en del av sockret mot sötn8ngsmedel men behålla en del av strösockret för fluff. I detta recept bytte jag ut 3,5 dl socker mot 0,5 dl eritytol, 1 dl xylitol och 1, 5 dl strösocker, Gick fint att vispa fluffigt.
Väldigt goda muffins😄 alla som smakat har tyckt om dem👌
Går muffinsarna att frysa?
Blir de bra efter att ha varit frysta menar jag.
Vi bakade regnbågsfärgade muffins med detta recept som grund.. dock utan citron! Bästa muffinsreceptet jag testat ☺️
Åh vad fiffigt! 😍😍
Kan man även byta ut mjölken mot havremjölk och smöret mot vegansk snör för att muffinsarna ska bli helt veganska?
Hejhej! Det stämmer, lägger till det i receptbeskrivningen 🙂
Supergoda! 🙌🏼
Åh tack, vad glad jag blir att du gilla dem! 😍
Hej har precis bakat dina muffins och dom såg så goda ut. Klart att man skulle misslyckas, dom ser dö bakta ut och inte fluffiga, vad har jag gjort för fel.
Hejhej! Att muffins blir döbakta beror oftast på två saker: att ägg och strösocker inte vispats tillräckligt länge för att bli vitt och fluffigt eller att de torra ingredienserna rörts ner för hårt i smeten. De ska bara försiktigt vändas ner med hjälp av en slickepott, annars dödar man luften man arbetat in i degen när man vispat ägg och strösocker och får platta och kompakta muffins. Hoppas att det här svaret var till hjälp!
Ska baka dem imon🐱 ❤️
Hoppas det ska smaka 🥰
Kan man fylla dessa med Lemon curd??? Inte
Jo då! 😍
Hej! Vill gärna baka dessa med någon typ av cream cheese frosting men vet inte vilken smak frosting ska vara för att det ska passa med detta. Jag ska ha det till en Babyshower så jag hade gärna hoppats på att färga frosting blå.
Kan man baka dom utan citron
Dessa muffins är ju himmelriket! Har bakat dom många gånger och fick en idé: skulle man kunna göra samma smet och grädda lika länge fast i springform så att man får en tårtbotten/kaka? Eller behöver man anpassa inställningar på ugnen eller något i receptet? Vad tror du?
Hade stora problem med att få en jämn smet när jag tillsatte citron och smör/mjölk. Det måste gjort att smeten tappade sin luft och muffinsarna blev döbakta. Vet inte vad som blev fel.
15 min nja, uppe i över 20 nu inte klara än 🤗
Hej hej! Alla ugnar är verkligen så olika, ibland behövs mer eller mindre! Hoppas att det smakade ☺️