Ägg- och mjölfria bakverk verkar vara något ni verkligen uppskattar så jag tänkte fortsätta på det spåret med den här oerhört fluffiga och goda rulltårtan. Ja, den är faktiskt gjord helt utan mejeriprodukter. Inga ägg och ingen komjölk behövdes för att göra den här godingen.
Det här är alltså en vegansk rulltårta som jag fyllt med både jordgubssylt, soyagrädde och färska jordgubbar. Men du kan ju såklart fylla din rulltårta med precis vad du vill och tycker om bäst.
Konsistensen och smaken är helt himmelskt god! Precis så som en riktigt bra rulltårta ska vara. Fluffig botten och rikligt med fyllning – det är kraven för en himmelskt god rulltårta om ni frågar mig! Receptet bakade jag i en mindre långpanna med måtten 25×36 cm som jag rullade längs med kortsidan vilket gav en rulltårta på 10-12 generösa bitar.
Som jag har letat! Hade detta recept bokmärkat men så försvann det. Jag använder detta till allt, inte bara rulltårta. Världens bästa botten utan ägg! Tack.
Tackar för recept. Det här bådar gott. Jättefin rulltårtsbotten. Nu blir det rulltårtsbakelser och firar nya bäbbens Vilhelminas ankomst. Bästa hälsningar! Mormor Gudrun
Hej hej! Förlåt för sent svar ❤️ och stort grattis!
Supergod tyckye alla i familjen 🙂
Vad glad jag blir att ni gillade den! 🥰
Älskar denna , återkommer gång på gång vid varje tårtbak:) har du fler recept som är ägg o mjölkfria? Undrar en glad vegan
Hejhej! Åh vad glad jag blir att du gillar den! Här har du jätte smarriga brownies utan ägg och mjölk! https://mykitchenstories.se/fudge-brownie-utan-agg-mjolk/ ❤️
Kan man tillsätta kakao i smeten om man vill göra en chokladrulltårta?
Det kan du!
Bakade precis denna drömtårta (första gången i mitt 30 åriga liv) men när jag skulle rulla den så sprack den och blev världens fulaste 😅 vad gjorde jag för fel?
Hejhej! Hur kändes den i konsistensen innan du rullade den? Var den mjuk eller fast? ❤️
Pröva med att lägga en blöt handduk över medan den svalnar.
Hej! Det var många år sedan jag bakade sådana rulltårtor men då brukade jag lägga en blöt kökshandduk på kakan medan den svalnade så höll den sig mjuk och gick lättare att rulla. Sedan för att slippa så mycket socker så bytte jag ut det mot en mandel som jag rev över bakplåtspappret som jag vände upp den på. Gör också att den går lätt att lossa från pappret.
Hejhej Britta ❤️ Vilka fantastiskt fina tips, tack så mycket!
Äntligen hittat perfekta sockerkaka receptet! Använder till allt ! #mjölkoch ägg allergisk
Vad glad jag blir, tack fina du! 🥰
Hej! Ska man ha samma mängd potatismjöl/glutenfri mjölmix för glutenfritt (dvs 3 dl)? 🥰
Undrar samma ☺️
Ursäkta sent svar! Precis, samma mängd som enligt receptet ☺️
Blir den lika bra om den har varit i frysen (tänker inte ta med Färska jordgubbar då)?
Och hade det fungerat bra att byta ut margarinet mot neutral olja?
Tänkte testa denna till jul fast med saffran i. Tror du jag ska använda en eller två påsar?
Undrar om ugnstemperaturen, 250 gr, är det för vanlig eller varmluftsugn?