Rocky Road på olika sätt

rocky road
Rocky road på olika sätt: klassisk, vit och klubba!

Det finns inget som jag tycker om så mycket i kategorin julgodis som de varianter som är enkla att göra, vackra att se på och riktigt goda att äta. Det är definitionen av rocky road. Ett riktigt enkelt påhitt som alla i familjen kan göra och som är enkelt att variera efter eget smak och tycke. Här kommer tips på olika sätt att göra rocky road på, saker att tänka på både när det kommer till hur man gör det, olika sätt att smaksätta och hur man förvarar rocky road på bästa sätt.

Rocky Road på olika sätt

Klassisk rocky road

Klassisk rocky road.

Klassisk rocky road består av mjölkchoklad, godis (ofta marshmallow och dumle) och salta jordnötter. Då får man hela spannet av härliga konsistenser: lent, mjukt, krispigt och segt. Receptet på klassisk rocky road hittar du HÄR!

Vit rocky road

Rocky road med vit choklad och syrlig topping.

Rocky road kan man egentligen göra på vilken chokladsort somhelst. En riktigt god variant på rocky road är vit rocky road med syrligare topping. I min vita rocky road har jag hela, frystorkade hallon, rafaelo-bollar och pistagenötter. En fräscht och roligt sätt att pigga upp sin klassiska rocky road. Recept på vit rocky road hittar du HÄR!

I videon ovan visar jag steg för steg hur man gör både klassisk och vit choklad.

Rocky road-klubbor

Rocky road som klubbor.

Rocky road-klubbor är ett roligt sätt att servera godiset på. Som klubbor istället för rutor. Om du dessutom tempererar chokladen så gör det sig väldigt fint som ätbar present att ge bort. Denna variant kan du också göra med vilken choklad och topping du vill. Recept på rocky road-klubbor hittar du HÄR!

Bra att veta om rocky road

Hur länge håller rocky road?

Rocky road håller i minst 4 veckor i kylskåpet.

Hur förvarar man rocky road?

Rocky road förvaras med fördel i en lufttät burk i kylskåpet.

Kan man frysa in rocky road?

Det kan man men för att den inte ska svettas och bli grå efter upptining så behöver du dels temperera chokladen när du gör din rocky road, förvara den i en lufttät burk och sedan låta den tina försiktigt i kylskåpet.

Kan man göra vegansk rocky road?

Absolut! Det finns massor av olika sorters vegansk choklad som du kan göra rocky road på. Se till att även det du har i din rocky road är veganskt.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x