
När man inte kan välja om man ska fika på en fudge brownie eller rocky road eller helt enkelt vill ta sin rocky road till nästa nivå så kan man baka dessa rocky road brownies! Härligt sega brownies med mycket chokladsmak, toppade med len mjölkchokladglasyr och festlig rocky road-topping i form av dumle, jordnötter och marshmallows.


Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar rocky road brownies.
Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g Karl Fazer Mjölkchoklad
25 g smör
Fudge brownies:
350 g smör
200 g Ögon Premium 70% mörk Bakchoklad
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl Fazer Ögon Cacao
Rocky road-topping:
Fazer Dumle
Salta jordnötter
Mini marshmallows
Gör såhär:
- Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
- Finhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
- Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med grovhackade jordnötter, minimarshmallows & dumle.
- Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Kan man baka denna i en springform istället?
Borde man minska mängden? Hur mycket?
Kör på halva mängden av allt i så fall 🫶🏼
Vad kan man byta ut nötterna med?
Om solrosfrön funkar, så får man in det lite nötiga med saltade och rostade solrosfrön! Rispuffar är också ett alternativ ❤️
Du är bäst !
Vad fin du är, tack! ❤️
Alternativ när äggallergi finns? Skulle vilja bjuda min son på denna❤
Åh, har tyvärr inte hunnit testa detta ännu. Däremot har jag detta recept du kan kika på ❤️ https://mykitchenstories.se/fudge-brownie-utan-agg-mjolk/
Hur blir dem om man gör dem helt klara och sedan fryser in dem (med toppning å allt?)
Hejhej, det går bra – dock liten risk att chokladen ”svettas” lite när man tar ut dem ur frysen ❤️
Hur gör man den glutenfri?
Hejhej, du kan använda brownie receptet för glutenfritt här ❤️ https://mykitchenstories.se/fudge-brownies-med-jordnotskola/
Om man inte har någon form som är 30×40, vad har man då bäst för plåt? 🥰
Det här ser riktigt gott ut, något jag måste testa sen igen mot julen!
Tack fina du 🥰