Rocky road brownies

0 röster
rocky road brownies
Rocky road brownies är fudgy brownies med len glasyr och rocky road-topping.

När man inte kan välja om man ska fika på en fudge brownie eller rocky road eller helt enkelt vill ta sin rocky road till nästa nivå så kan man baka dessa rocky road brownies! Härligt sega brownies med mycket chokladsmak, toppade med len mjölkchokladglasyr och festlig rocky road-topping i form av dumle, jordnötter och marshmallows.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar rocky road brownies.

Glasyr:

2 dl vispgrädde

400 g Karl Fazer Mjölkchoklad

25 g smör

Fudge brownies:

350 g smör

200 g Ögon Premium 70% mörk Bakchoklad

5 dl strösocker

6 ägg

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

2 dl vetemjöl

3 dl Fazer Ögon Cacao

Rocky road-topping:

Fazer Dumle

Salta jordnötter

Mini marshmallows

Gör såhär:

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med grovhackade jordnötter, minimarshmallows & dumle.
  10. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x