Rocky road brownies

Fotograf: Ulrika Pousette

Rocky road brownies är fudgy brownies med len glasyr och rocky road-topping.

När man inte kan välja om man ska fika på en fudge brownie eller rocky road eller helt enkelt vill ta sin rocky road till nästa nivå så kan man baka dessa rocky road brownies! Härligt sega brownies med mycket chokladsmak, toppade med len mjölkchokladglasyr och festlig rocky road-topping i form av dumle, jordnötter och marshmallows.

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Rocky road brownies

Portioner: 24

Ingredienser

Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g Karl Fazer Mjölkchoklad
25 g smör

Fudge brownies:
350 g smör
200 g Ögon Premium 70% mörk Bakchoklad
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl Fazer Ögon Cacao

Rocky road-topping:
Fazer Dumle
Salta jordnötter
Mini marshmallows

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g Karl Fazer Mjölkchoklad
25 g smör

Fudge brownies:
350 g smör
200 g Ögon Premium 70% mörk Bakchoklad
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl Fazer Ögon Cacao

Rocky road-topping:
Fazer Dumle
Salta jordnötter
Mini marshmallows

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar rocky road brownies.

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med grovhackade jordnötter, minimarshmallows & dumle.
  10. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar rocky road brownies.

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med grovhackade jordnötter, minimarshmallows & dumle.
  10. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
18 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida Töndel
Frida Töndel
2 years ago

Kan man baka denna i en springform istället?
Borde man minska mängden? Hur mycket?

Petra
Petra
2 years ago

Vad kan man byta ut nötterna med?

Rebecka
Rebecka
2 years ago

Du är bäst !

Last edited 2 years ago by Rebecka
Helena Svensson
Helena Svensson
2 years ago

Alternativ när äggallergi finns? Skulle vilja bjuda min son på denna❤

Amanda
Amanda
2 years ago

Hur blir dem om man gör dem helt klara och sedan fryser in dem (med toppning å allt?)

Moa
Moa
1 year ago

Hur gör man den glutenfri?

Nathalie
Nathalie
1 year ago

Om man inte har någon form som är 30×40, vad har man då bäst för plåt? 🥰

Hanna H.
1 year ago

Det här ser riktigt gott ut, något jag måste testa sen igen mot julen!

Edith
Edith
1 year ago

Tips! Stoppa in glasyren i kylen så slipper du vänta halva din livstid på att den ska bli tjock😊

Amanda
Amanda
11 months ago

Hej, om jag minskar mängden ingredienser till hälften, hur länge ska jag ha den inne i ugnen?

Anna
Anna
11 months ago

Gjorde denna i en 30×40 form men blev alldeles för tunn och då bredde jag ändå inte ut smeten ända ut i kanterna. Vilket resulterade i väldigt tunt lager av glasyren. Jag hade rekommenderat en mindre form än just det måttet.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?