Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar rocky road brownies.
- Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
- Finhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
- Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med grovhackade jordnötter, minimarshmallows & dumle.
- Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Kan man baka denna i en springform istället?
Borde man minska mängden? Hur mycket?
Kör på halva mängden av allt i så fall 🫶🏼
Vad kan man byta ut nötterna med?
Om solrosfrön funkar, så får man in det lite nötiga med saltade och rostade solrosfrön! Rispuffar är också ett alternativ ❤️
Du är bäst !
Vad fin du är, tack! ❤️
Alternativ när äggallergi finns? Skulle vilja bjuda min son på denna❤
Åh, har tyvärr inte hunnit testa detta ännu. Däremot har jag detta recept du kan kika på ❤️ https://mykitchenstories.se/fudge-brownie-utan-agg-mjolk/
Hur blir dem om man gör dem helt klara och sedan fryser in dem (med toppning å allt?)
Hejhej, det går bra – dock liten risk att chokladen “svettas” lite när man tar ut dem ur frysen ❤️
Hur gör man den glutenfri?
Hejhej, du kan använda brownie receptet för glutenfritt här ❤️ https://mykitchenstories.se/fudge-brownies-med-jordnotskola/
Om man inte har någon form som är 30×40, vad har man då bäst för plåt? 🥰
Det här ser riktigt gott ut, något jag måste testa sen igen mot julen!
Tack fina du 🥰
Tips! Stoppa in glasyren i kylen så slipper du vänta halva din livstid på att den ska bli tjock😊
Hej, om jag minskar mängden ingredienser till hälften, hur länge ska jag ha den inne i ugnen?
Gjorde denna i en 30×40 form men blev alldeles för tunn och då bredde jag ändå inte ut smeten ända ut i kanterna. Vilket resulterade i väldigt tunt lager av glasyren. Jag hade rekommenderat en mindre form än just det måttet.