Pinocchiokladdkaka i långpanna

Det gör mig så himla lycklig att ni är så många som bakar min pinocchiokladdkaka! Sen jag publicerade det receptet är det flera hundratals av er som efterfrågat ett recept på den i långpanna. Er önskan är min lag, så här kommer receptet på pinocchiokladdkaka i långpanna.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pinocchiokladdkaka i långpanna

Portioner: 30

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkladdkaka):
450 g smör
6 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
6 ägg

Ingredienser (maräng):
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):
6 dl kylskåpskall vispgrädde
1 nypa bakpulver
500 g färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkladdkaka):
450 g smör
6 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
6 ägg

Ingredienser (maräng):
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):
6 dl kylskåpskall vispgrädde
1 nypa bakpulver
500 g färska jordgubbar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Norrblad
Anna Norrblad
4 years ago

Kan man frysa botten? Tänkte om man vill ha halva tårtan till senare

Marléen
Marléen
4 years ago

Själva kladdkakan blev typ inte gräddad alls. Vad kan jag ha gjort för fel?

Camilla J
Camilla J
2 years ago

Går det att byta ut vetemjöl till rismjöl för att få den glutenfri?

Last edited 2 years ago by Camilla J
Catharina
Catharina
2 years ago

Varför har man bakpulver i grädden?

Jessica
Jessica
2 years ago

Vilka mått har du på långpannan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?