Så här gör du:
- Fördela minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
- Grovhacka hälften av chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
- Fördela chokladen i botten på minimuffinsformarna. Ställ in plåten i frysten för att stelna i några minuter.
- Under tiden kan du göra jordnötssmörsfyllningen. Vispa ihop jordnötssmör, smör och florsocker till en jämn och krämig smet.
- Fördela jordnötssmörsfyllningen i varje minimuffinsform i ett så jämnt laget som möjligt.
- Smält resten av chokladen på samma sätt som punkt 2. Fördela den smälta chokladen över jordnötssmörsfyllningen och ställ sedan plåten i frysen igen så att chokladen stelnar.
- Servera direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vart kan man köpa jordnötssmören och chokladen?
Hejhej, finns nog att köpa i alla mataffärer 😊
Vad tror du om att temperera chokladen i stället? Då håller den nog utan kyla?!
Absolut🤗
Ett het tips är mixade biscoff som man kan blanda i jordnötskrämen blir ett gott krisp
Testade att byta ut jordnötssmöret mot bak-nougat & la det i julformer. Det blev helt fantastiskt 😍 du är så underbar Camilla! ❤️
Låter helt fantastiskt! 😍
Låter jättegott! Ska det alltså vara jordnötssmör utan tillsatt socker? (Den här frågan gäller även andra recept, jag blir alltid osäker om vilket jordnötssmör man ska använda)
Hejhej! Det går med både och, mer en smaksak! Håll utkik efter övriga sötningsmedel i recepten 🤗