Pavlovalängd

Är du sugen på pavlova men inte riktigt orkar hålla på och spritsa och grejer så är en pavlovalängd din räddning! En avlång pavlova som räcker till många och som är enkel att göra. Det är så tacksamt med pavlova, bara att gå bananas med dekorationen så har man plötsligt en helfestlig tårta att bjuda på!

Eftersom att marängen är så söt så föredrar jag att fylla mina pavlova, avlång eller ej, med något syrligt som t.ex lemon curd. Den här godingen har jag fylld med färskostkräm, lemon curd och massor med bär!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pavlovalängd

Portioner: 12-15

Ingredienser

4 stora äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk maizena
2 tsk citronsaft
vispgrädde (färskostkräm gör du enkelt genom att vispa ihop 300 g färskost till 1 dl vispgrädde till en fluffig smet), lemon curd och färska bär till servering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12-15st

Ingredienser

4 stora äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk maizena
2 tsk citronsaft
vispgrädde (färskostkräm gör du enkelt genom att vispa ihop 300 g färskost till 1 dl vispgrädde till en fluffig smet), lemon curd och färska bär till servering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 minuter.
  5. Klicka ut marängsmeten till en längd på en plåt med bakplåtspapper och gör en fördjupning i den med hjälp av en sked.
  6. Grädda din pavlovalängd i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter och låt svalna helt och hållet innan du fyller och dekorerar den.
  7. Serveras direkt!
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 minuter.
  5. Klicka ut marängsmeten till en längd på en plåt med bakplåtspapper och gör en fördjupning i den med hjälp av en sked.
  6. Grädda din pavlovalängd i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter och låt svalna helt och hållet innan du fyller och dekorerar den.
  7. Serveras direkt!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?