Oreo cheesecake brownies

Oreo cheesecake brownies är en härlig kombination av fudge brownies och oreo cheesecake.

Ni är många som tycker om och bakar mina cheesecake brownies – fudge brownies med cheesecake swirl och syrliga bär och häromdagen kom jag på att det vore galet gott med cheesecake brownies med OREOS! Bär är ju inte alltid i säsong och ibland vill man bara ha en riktigt moffig och härlig brownie med olika sorters choklad och textur. I dessa oreo cheesecake brownies har jag oreos både i och ovanpå brownies för extra mycket crunch.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

oreo cheesecake brownies

Oreo cheesecake brownies

Ingredienser

Cheesecakesmet:
600 g färskost
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fudge brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao

Garnering:
2 paket oreokex à 154g
50 g grovhackad mörk choklad 55% kakaohalt att garnera med
flingsalt att garnera med

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix och byta ut oreos mot glutenfria oreos.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Ingredienser

Cheesecakesmet:
600 g färskost
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fudge brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao

Garnering:
2 paket oreokex à 154g
50 g grovhackad mörk choklad 55% kakaohalt att garnera med
flingsalt att garnera med

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix och byta ut oreos mot glutenfria oreos.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar cheesecakebrownies.

  1. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form (20×30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Häll upp hälften av browniesmeten i formen. Lägg oreokex ovanpå smeten i ett jämnt lager och häll på resten av browniesmeten så att alla kex är täckta i smet.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Det är viktigt att du får cheesecakesmet även i själva brownien annars kommer du att få en massa cheesecakesmet över eller inte kunna göra ett fint mönster där både brownie och cheesecake syns.
  8. Dra några varv med en kniv i cheesecakeklickarna tills du får ett fint mönster.
  9. Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  10. Garnera med choklad, oreokex och flingsalt medan cheesecake brownien fortfarande är farm innan du låter den svalna i rumstemperatur och stelna helt och hållet i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar cheesecakebrownies.

  1. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form (20×30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Häll upp hälften av browniesmeten i formen. Lägg oreokex ovanpå smeten i ett jämnt lager och häll på resten av browniesmeten så att alla kex är täckta i smet.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Det är viktigt att du får cheesecakesmet även i själva brownien annars kommer du att få en massa cheesecakesmet över eller inte kunna göra ett fint mönster där både brownie och cheesecake syns.
  8. Dra några varv med en kniv i cheesecakeklickarna tills du får ett fint mönster.
  9. Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  10. Garnera med choklad, oreokex och flingsalt medan cheesecake brownien fortfarande är farm innan du låter den svalna i rumstemperatur och stelna helt och hållet i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
2 years ago

Ser jättegott ut, som allt annat du bakar! Jag vill dock inte använda Oreos, eftersom de innehåller palmolja vilket är så dåligt för miljön 😔

Tan
Tan
2 years ago

Hej!

Jag undrar vilken choklad du brukar använda? då du i många recept skriver choklad med 55% kakaohalt. Tycker att det är svårt att hitta med 55% 😊

Muamera
Muamera
2 years ago

Hej Camilla..🙂
Klickar du cheesecake smet ända in i botten på långpannan, och det ska räcka för ett fint mönster på. Eller menar du att man ska klicka lite innan man häller på andra hälften av browniesmeten?

Katta
Katta
2 years ago

Hej! Den ska jag verkligen testa att baka! 😍 Jag undrar om det går att frysa kakan?

Sara
Sara
2 years ago

Hej!
Undrar ifall man kan frysa in dessa? 🙂

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix och byta ut oreos mot glutenfria oreos.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?