Cheesecakebrownies

Cheesecakebrownies är fudge brownies med cheesecake-fyllning, bär och massor av choklad. Så gott!

Ni vet redan hur mycket jag älskar både brownies och cheesecake och som jag alltid brukar säga: gott plus gott blir jättegott tillsammans. Så idag vill jag bjuda er på ytterligare en bakverkshybrid som smakar magiskt. Fudge brownie med swirl av krämig cheesecake, syrliga bär och bitar av choklad. Den här varianten på cheesecake och brownie är inte att leka med!

Det här receptet var en riktig pärs att ta fram men så värt! För resultatet blev svindlande gott. Trixet var att få rätt konsistens på browniesmet och cheesecakesmet så att det skullle gå att swirla dem i ett fint mönster. Innan jag fick till det så smakade det fortfarande fantastiskt men såg inte alls aptitligt ut. Och den bilden ska jag bespara er haha!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

cheesecakebrownies

Cheesecakebrownies

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakesmet):
600 g färskost
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (browniesmet):
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g bär av valfri sort (färska eller frysta) och ca 50 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar att garnera med.

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakesmet):
600 g färskost
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (browniesmet):
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g bär av valfri sort (färska eller frysta) och ca 50 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar att garnera med.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
  4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären i kakan.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Dekorera med choklad medan kakan fortfarande är varm och låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
  4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären i kakan.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Dekorera med choklad medan kakan fortfarande är varm och låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
54 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pishko
3 years ago

Hej; om man är i keto diet och vill ersätta vetemjöl mot mandelmjöl, hur mycket ska man blanda med?
För sockerfri ska ersätts med sötning medel samma måt?

Ros-Marie
Ros-Marie
3 years ago

Ser jätte smarrigt ut!! Om man vill göra i en stor form, kan man dubbla receptet då?

Nina
Nina
3 years ago

Kan man blanda mandelmjöl och glutenfritt mjöl. Har lite av varje och det hade varit kanon att kunna använda uppp det
Mvh Nina

Nina
Nina
Svara till  camillahamid
3 years ago

Är det bättre att bara ha i mandelmjöl?

Sandra Kronevik
Sandra Kronevik
3 years ago

Hej! Ser jättegod ut! Hur funkar den att frysa? Har du färska bär på bilden, ser knappt ut som de varit i ugnen?

Coline
Coline
3 years ago

Hur kommer det sig att chokladknapparna på din bild, samt bären, inte smält i ugnen? Det ser ut som att du lagt till de efter. Blir absolut inte så fint om man lägger på bär och chokladknappar innan gräddning… Tråkigt att du inte kan vara ärlig med bakningsprocessen utan stagear bilderna.

Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Det blev jättemycket cheesecake smet. Man såg nästan inte chokladen, ska det vara så? Formen hade rätt mått.

Frida Andersson
Frida Andersson
Svara till  camillahamid
3 years ago

Attans, min kaka är helt vit. Såg detta nu för det kändes inte rätt att det var så mycket smet kvar.. hur kan man rädda utseendet?

image.jpg
Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Och efter 35 minuter är kakan fortfarande helt rinnig. Endast kanten är klar.

Anna-Lena
Anna-Lena
Svara till  camillahamid
3 years ago

Ledde till att jag övergräddade med en torr kant som resultat. Men tack för svar, då vet jag hur det ska vara.

Pamela
Pamela
3 years ago

Denna blev super god 😁

IMG_20200827_200151.jpg
Viveqa
Viveqa
3 years ago

Hej,

Går det att frysa in den här kakan?
Den ser supersmarrig ut!

Laila
Laila
3 years ago

Supergod kake! Jeg halverte oppskriften på brownie-deigen, og laget en tredjedel av cheesecake-deigen, og vi var fem som ikke klarte spise mer enn halvparten! Anbefaler pisket krem, lime curd og mango som tilbehør. Terningkast seks!

0EE92067-B4F3-4E7C-8396-A05689085542.jpeg
Elmira
Elmira
2 years ago

Hej, har lagt citronsyra 0,5dl i cheesecakesmeten istället för socker, gick fel med burkarna 😔😩
Finns något möjlighet att rädda situationen, eller det är bara kasta

Last edited 2 years ago by Elmira
Nathalie
Nathalie
2 years ago

Riktigt fin blev den

20210515_125208.jpg
Astrid
Astrid
2 years ago

Testade detta recept och blev sååå nöjd! Brukar i vanliga fall inte gilla bake-cheesecake, men denna var magisk! 😍

Linda
Linda
2 years ago

Var får man tag på en form med dom måtten? Kan inte hitta 🙁

B A
B A
2 years ago

Hej! Kan man frysa in denna? 🙂

Jag
Jag
2 years ago

Hej har en fråga håller på och. Gör den här men brawine smeten har klumpar is säg måste jag blanda mer vad ska jag göra

Patrik
Patrik
2 years ago

Hej går denna att frysa när den är av bakt och sedan ta fram efter hand

Matte
Matte
2 years ago

Hej jag råkade i all hast glömma kakaon, gör detta stor skillnad ? 🤭

E A
E A
2 years ago

Kanonrecept! Det godaste jag bakat i hela mitt liv! Har ingen sprits så jag grävde gropar i browniesmeten och klickade ner cheesecakesmeten däri, funkade toppen. Använde min lasagneform som är lite större än den i receptet. Fick grädda kanske 5 min längre än angivet. Det blev en enorm kaka – uppskattad av alla! Tack för ett fantastiskt recept!

20220212_175901.jpg
Ewa and Krzysiek
Ewa and Krzysiek
2 years ago

Hello from Poland. The cheescake is just delicius. Amazing reacepice.

20220416_222551.jpg
Anna Ferm
Anna Ferm
1 year ago

Så jädrans god 🥰

inbound2768331444763935280.jpg
Jessica
Jessica
1 year ago

Hej,
Om jag har en bakform som är 30 X40 cm kan jag då bara dubbla receptet?

Sandra
Sandra
1 year ago

Om ma inte har ballongvisp går det bra med vanlig visp?

Ebba
Ebba
1 year ago

Måste den svalna?
Svara snabbt🙏

Erica
Erica
1 year ago

Hej!

Så oerhört vackra brownies!

Jag skulle dock vilja dubbelkolla en sak (även om jag vet att dina recept brukar vara alldeles korrekta). Stämmer det att det ska vara hela 600 g cream cheese (dvs. tre förpackningar om man köper de på 200 g)? I de flesta andra cheesecakebrownierecept jag har sett har det endast varit 200 g, varför jag blir lite osäker.

Jag har nämligen tänkt baka dessa till helgen, vilket jag verkligen ser fram emot! 🙂

Maria Edgren
Maria Edgren
1 year ago

OMG! Allt Camilla gör är gott, men DENNA var da bomb!!!@

Lina
Lina
6 months ago

Jag är allergisk mot björnbär och har ändå bakat den här kakan flera ggr för det finns inte en snyggare kaka att bjuda på. Och så god! (Har smakat mellan björnbären 🙂 ). Så jävla bra kaka!

Tips!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?