Cheesecakebrownies

323 röster
cheesecakebrownies
Cheesecakebrownies är fudge brownies med cheesecake-fyllning, bär och massor av choklad. Så gott!

Ni vet redan hur mycket jag älskar både brownies och cheesecake och som jag alltid brukar säga: gott plus gott blir jättegott tillsammans. Så idag vill jag bjuda er på ytterligare en bakverkshybrid som smakar magiskt. Fudge brownie med swirl av krämig cheesecake, syrliga bär och bitar av choklad. Den här varianten på cheesecake och brownie är inte att leka med!

cheesecake brownies

Det här receptet var en riktig pärs att ta fram men så värt! För resultatet blev svindlande gott. Trixet var att få rätt konsistens på browniesmet och cheesecakesmet så att det skullle gå att swirla dem i ett fint mönster. Innan jag fick till det så smakade det fortfarande fantastiskt men såg inte alls aptitligt ut. Och den bilden ska jag bespara er haha!

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar cheesecakebrownies.

Ingredienser (cheesecakesmet):

600 g färskost

1 ägg

0,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (browniesmet):

250 g smör

250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

4 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 msk vaniljsocker

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

125 g bär av valfri sort (färska eller frysta) och ca 50 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar att garnera med.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
  4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären i kakan.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Dekorera med choklad medan kakan fortfarande är varm och låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

51 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pishko
2 år sedan

Hej; om man är i keto diet och vill ersätta vetemjöl mot mandelmjöl, hur mycket ska man blanda med?
För sockerfri ska ersätts med sötning medel samma måt?

Ros-Marie
Ros-Marie
2 år sedan

Ser jätte smarrigt ut!! Om man vill göra i en stor form, kan man dubbla receptet då?

Nina
Nina
2 år sedan

Kan man blanda mandelmjöl och glutenfritt mjöl. Har lite av varje och det hade varit kanon att kunna använda uppp det
Mvh Nina

Nina
Nina
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Är det bättre att bara ha i mandelmjöl?

Sandra Kronevik
Sandra Kronevik
2 år sedan

Hej! Ser jättegod ut! Hur funkar den att frysa? Har du färska bär på bilden, ser knappt ut som de varit i ugnen?

Coline
Coline
2 år sedan

Hur kommer det sig att chokladknapparna på din bild, samt bären, inte smält i ugnen? Det ser ut som att du lagt till de efter. Blir absolut inte så fint om man lägger på bär och chokladknappar innan gräddning… Tråkigt att du inte kan vara ärlig med bakningsprocessen utan stagear bilderna.

Anna-Lena
Anna-Lena
2 år sedan

Det blev jättemycket cheesecake smet. Man såg nästan inte chokladen, ska det vara så? Formen hade rätt mått.

Frida Andersson
Frida Andersson
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Attans, min kaka är helt vit. Såg detta nu för det kändes inte rätt att det var så mycket smet kvar.. hur kan man rädda utseendet?

image.jpg
Anna-Lena
Anna-Lena
2 år sedan

Och efter 35 minuter är kakan fortfarande helt rinnig. Endast kanten är klar.

Anna-Lena
Anna-Lena
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Ledde till att jag övergräddade med en torr kant som resultat. Men tack för svar, då vet jag hur det ska vara.

Pamela
Pamela
2 år sedan

Denna blev super god 😁

IMG_20200827_200151.jpg
Viveqa
Viveqa
1 år sedan

Hej,

Går det att frysa in den här kakan?
Den ser supersmarrig ut!

Laila
Laila
1 år sedan

Supergod kake! Jeg halverte oppskriften på brownie-deigen, og laget en tredjedel av cheesecake-deigen, og vi var fem som ikke klarte spise mer enn halvparten! Anbefaler pisket krem, lime curd og mango som tilbehør. Terningkast seks!

0EE92067-B4F3-4E7C-8396-A05689085542.jpeg
Elmira
Elmira
1 år sedan

Hej, har lagt citronsyra 0,5dl i cheesecakesmeten istället för socker, gick fel med burkarna 😔😩
Finns något möjlighet att rädda situationen, eller det är bara kasta

Last edited 1 år sedan by Elmira
Nathalie
Nathalie
1 år sedan

Riktigt fin blev den

20210515_125208.jpg
Astrid
Astrid
1 år sedan

Testade detta recept och blev sååå nöjd! Brukar i vanliga fall inte gilla bake-cheesecake, men denna var magisk! 😍

Linda
Linda
1 år sedan

Var får man tag på en form med dom måtten? Kan inte hitta 🙁

B A
B A
1 år sedan

Hej! Kan man frysa in denna? 🙂

Jag
Jag
1 år sedan

Hej har en fråga håller på och. Gör den här men brawine smeten har klumpar is säg måste jag blanda mer vad ska jag göra

Patrik
Patrik
8 månader sedan

Hej går denna att frysa när den är av bakt och sedan ta fram efter hand

Matte
Matte
8 månader sedan

Hej jag råkade i all hast glömma kakaon, gör detta stor skillnad ? 🤭

E A
E A
7 månader sedan

Kanonrecept! Det godaste jag bakat i hela mitt liv! Har ingen sprits så jag grävde gropar i browniesmeten och klickade ner cheesecakesmeten däri, funkade toppen. Använde min lasagneform som är lite större än den i receptet. Fick grädda kanske 5 min längre än angivet. Det blev en enorm kaka – uppskattad av alla! Tack för ett fantastiskt recept!

20220212_175901.jpg
Ewa and Krzysiek
Ewa and Krzysiek
5 månader sedan

Hello from Poland. The cheescake is just delicius. Amazing reacepice.

20220416_222551.jpg
Anna Ferm
Anna Ferm
4 månader sedan

Så jädrans god 🥰

inbound2768331444763935280.jpg
Jessica
Jessica
4 månader sedan

Hej,
Om jag har en bakform som är 30 X40 cm kan jag då bara dubbla receptet?

Sandra
Sandra
4 månader sedan

Om ma inte har ballongvisp går det bra med vanlig visp?

Ebba
Ebba
1 månad sedan

Måste den svalna?
Svara snabbt🙏

Maria Edgren
Maria Edgren
10 dagar sedan

OMG! Allt Camilla gör är gott, men DENNA var da bomb!!!@

51
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x