Oreo cheesecake

Ni är så många som bett mig lägga upp ett recept på oreo cheesecake. I vanliga fall är jag snabb på bollen när ni efterfrågar ett recept men helt ärligt så har jag dragit mig för att lägga upp ett för att det redan finns sååå många recept på just oreo cheesecake där ute. Jag tänkte att jag helt enkelt inte har något nytt att tillföra. Men åh andra sidan så finns det ju massor med recept på kanelbullar och kladdkakor också, så jag kör ändå!

Det här är alltså min tolkning av just oreo cheesecake. Bakas såklart utan ugn och består av en spröd botten gjord på oreokex, krämig cheesecakefyllning med bitar av oreos, chokladganache, grädde och ännu mer oreos. En riktig oreodröm helt enkelt!

Jag och oreo har inte haft en självklar vänskap. I början vart jag inte alls särkilt fascinerad över det populära kexet men med åren har jag förstått mig på det mer och mer och idag ÄLSKAR jag oreos! Särskilt att baka med. Gillar du oreos?

Jag har t om tagit fram ett eget recept på oreokex som du självklart kan använda om du vill baka egna istället för att köpa färdiga. Receptet hittar du HÄR!

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

Botten:

2 paket Oreo-kex à 154 g

75 g smör

Fyllning:

1 paket Oreo-kex à 154 g

600 g kylskåpskall färskost

4 dl kylskåpskall vispgrädde

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Chokladganache:

150 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

1 dl vispgrädde

Dekoration:

Vispgrädde och oreokex att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Botten:

2 paket Oreo-kex à 154 g

75 g smör

Fyllning:

1 paket Oreo-kex à 154 g

600 g kylskåpskall färskost

4 dl kylskåpskall vispgrädde

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Chokladganache:

150 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

1 dl vispgrädde

Dekoration:

Vispgrädde och oreokex att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra botten. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Grovhacka kexen till fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt i en bunke med elvisp. Detta tar några minuter.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Ha till sist i de grovhackade kexen och vänd försiktigt ihop tills kexen fördelar sig jämnt i fyllningen.
  8. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  9. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  10. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  11. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  12. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den tillsammans med vispad grädde och ännu mer oreos!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra botten. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Grovhacka kexen till fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt i en bunke med elvisp. Detta tar några minuter.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Ha till sist i de grovhackade kexen och vänd försiktigt ihop tills kexen fördelar sig jämnt i fyllningen.
  8. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  9. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  10. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  11. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  12. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den tillsammans med vispad grädde och ännu mer oreos!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.3 12 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
76 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
4 years ago

Hejj!
Jag brukar baka oreocheesecake fast jag använder ett annat recept, du skulle bara veta hur glad jag vart när jag såg att du hade recept på det!!!

Neve
Neve
4 years ago

En dum fråga kanske, men ska den vita fyllningen i kexen vara med när du gör kexmassan till botten, eller endast kexen? 🙂 tack för ett bra recept!

Madde
Madde
Svara till  Neve
3 years ago

Jättebra fråga! Undrade detsamma! 👍🏻

Pernilla Olofsson
Pernilla Olofsson
4 years ago

Hej, går denna att frysa? 😊

Hannah
Hannah
Svara till  camillahamid
3 years ago

Det går att frysa hela eller ska man vänta med dekoration och grädden uppe på? 🥰

Viccan
Viccan
4 years ago

Hej, är det meningen att man ska vispa grädden innan man blandar den med färskosten? Får inte riktigt till de😋

Helena
Helena
4 years ago

Hej. Jag hittar inte videon som du skriver att kommer inom kort där du visar hur man bakar denna cheesecake 🙂

Ronja
Ronja
4 years ago

Hej! När man lagt på ganachen – kan den då stå någon timme i kylskåp innan servering?

Semi
Semi
3 years ago

Hej!

Behöver ganachen ha en lite mer mäktigare chokladsmak eller hurtror du det blir om man kör på ljus choklad istället för mörk?

Linda
Linda
3 years ago

Kan den stå i kylskåp över natten eller bör den vara i frys då?

Sara
Sara
3 years ago

Hej. Räcker ett paket mini oreos till dekorationen?

Julia
Julia
3 years ago

Kan man göra ganachen kvällen innan och förvara i kylen över natten?

Pernilla
Pernilla
3 years ago

Super God!!!!😍😍
Men tog hade inte med ganachen

Nova
Nova
3 years ago

Hej! Tycker du man ska ha på toppingen precis innan servering eller att den kan stå till sig lite färdig?

Åsa
Åsa
3 years ago

Jag har precis provat att göra din Oreo cheesecake till min 15 åriga dotter som fyllde år I helgen och hon älskar Oreo.
Den blev så lyckad och väldigt god.
Tack för ett jättebra recept, choklad ganachen ovanpå gjorde den extra god. Du har fantastiskt goda och bra recept. 😊🥰

Helma
Helma
3 years ago

Hej! Du använder ägg i videon men inte i receptet längst ner? (Vilket jag är glad för eftersom dottern är allergisk mot ägg ) Men det funkar alltså lika bra utan?

Lejla
Lejla
3 years ago

Ser otroligt fin ut men oj vad besviken jag blev över smaken, ingen Oreo smak alls och jag använde 3 OCH en halv paket dvs mer än i receptet. Smakar endast när man får i sig den svarta chokladen. Tråkigt att man ska behöva slänga så mycket.
Din daim och lime cheesecake är väldigt goda med mycket smak.

Zanab
Zanab
3 years ago

du har länkat fel videoo camila

Linda B
Linda B
3 years ago

Hej! Älskar dina recept men inte Oreo. Älskar däremot Singoalla och Ballerina. Funderar om det skulle funka med någon av dem istället.

Linda
Linda
Svara till  camillahamid
3 years ago

OMG tack den måste jag baka!

Nilla
Nilla
3 years ago

Jättegod! Har gjort ballerina-cheesecaken också. Helt fantastisk. Älskar sättet du skriver dina recept på. Min hjärntrötta skalle fattar och orkar ta mig igenom recepten, jag lyckas och framförallt är det kul att baka igen! Tack ❤

Maria
Maria
3 years ago

Hej hade en bak tävling i skolan använde ditt recept och jag vann nu vill min familj att jag ska baka den till min lillasysters kalas men de gillar inte mörk choklad tror du att det går att använda vanlig mjölk choklad istället . Och tror du att det går att byta ut grädden på toppen till vaniljglass

Naiema
Naiema
3 years ago

Hej, vad ska jag tänka på om
Jag kör i en 26 diamanter form? 🥰

Olivia
Olivia
3 years ago

Hej vad är din favorit glass

Jenny
Jenny
3 years ago

Hej! Går det att byta ut färskosten mot oatly på mackan och planti dessert vispa/visp? Lovat oreo kalas till min son och hans kompis är mjölk allergiker. Ingen gillar tårta men din cheesecake ser dröm god ut och dekorerad som en tårta 🎂 ☺️

Patricia
Patricia
3 years ago

Hej,

Jag tänkte baka detta till ett kalas och kommer då baka dem i förväg och frysa in dem. Hur ska jag Tina denna på bästa sätt och hur lång tid innan ska jag ta ut dem?
Tack på förhand 🤗 och tack för en jättebra sida!

Sabina
Sabina
3 years ago

Hej!
Om man bakar egna oreokex till kakan, hur många satser behöver man göra då?

Daniel
Daniel
3 years ago

Hej! Hur ska cheesecaken förvaras? Tänkte baka på lördag för sen ha kalas på söndag. Kan cheesecaken stå i kylen under natten och dagen?

Johanna
Johanna
3 years ago

Hej, ska baka denna i helgen. Om man fryser den, och sen tar upp och tinar den blir det samma konsistens som innan eller den blir mer rinnig som glass?

Ebba
Ebba
2 years ago

Hej, jag håller på att baka nu men har inte bakplåtspapper på kanterna, gör det något?

dina
dina
2 years ago

Kan man använda Philadelphia som färskost? och går det att göra tårtan dagen innan och lägga den i kylen?

dina
dina
Svara till  camillahamid
2 years ago

ok tack för snabbt svar

Emmie
Emmie
2 years ago

Hur många oreokex behöver man om man bakar egna?

Miranda
Miranda
2 years ago

Hej hej! Kan man ha detta i frysen ungefär en dag? Att man bara gör det första!

Siri
Siri
2 years ago

Hej Camilla! Jag undrar om cheese caken kommer smälta efter några timmar i rumstemperatur, för jag tänkte baka denna till skolavslutningen och kommer den kanske smälta under dagen? Är tacksam för snabbt svar då skolavslutningen är redan på Tisdag!😊

Clara
Clara
2 years ago

Hej!
Hur många räcker tårtan till?

Sofia
Sofia
1 year ago

Hej! Mängderna för botten har försvunnit ur ingredienslistan!

linda
linda
1 year ago

Jag vet inte om jag är blind men hur mycket smält smör?

Simon
Simon
1 year ago

Hej!
Gjorde den här underbara cheesecaken för något år sedan och ska nu tillaga och bjuda på.

Men vad är receptet på botten? Är det ett paket Oreo och med hur mycket smält smör?
Du säger inte något om mängden smör i klippet heller.

Matilda
Matilda
1 year ago

Hej. Det står inget om ingredienserna till botten i receptet. Hur många kex och hur mycket smör?

Lena
Lena
1 year ago

Är det bara jag som inte ser hur mycket oreo resp. smör som ska vara till botten? Ser allt annat men inget om botten.

Maria
Maria
1 year ago

I punkt tre står det att man ska smälta smöret, men jag hittar ingenstans hur mycket smör som behövs?

Rebecca
Rebecca
1 year ago

Du har ju inte skrivit med alla Ingredienser till receptet. Ex hur mycket smör

Amal
Amal
1 year ago

Varför hittar jag inte recept på botten? Står bara fyllning o choklad ganesh recept. Blir förvirrad 😫

Tess
Tess
1 year ago

Hej!
Har botten försvunnit från ingredienslistan? 😳 Skulle bara den idag som flera gånger förut men kan inte minnas hur mycket Oreo och smör det var 😲

Ella
Ella
Svara till  Tess
1 year ago

Undrar samma!!

Mimi
1 year ago

Bra

Chamelia
Chamelia
Svara till  Mimi
3 months ago

Mycket god men såå mäktig….

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?