För sisådär två år sedan tog jag fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!
Idag bakade jag dem igen och har utvecklat receptet lite. Även om det är samma goda smak i båda varianterna så har den jag gjorde idag en konsistens som är mer segmjuk eftersom att jag mixade degen slät istället för att arbeta ihop ingredienserna för hand. Vill ni se exakt hur jag gjorde så finns det en video på min instagram @mykitchenstories.se. Följ mig gärna där om du inte redan gör det!
Den här versionen är också lite större och tjockare. Rena drömmen! För er som också har småbarn så är dessa cookies dessutom det perfekta sättet att få dem att äta kikärtor, just sayin. Idag blev jag nämligen korad världens bästa mamma av min dotter för att hon fick äta kakor till mellanmål mitt i veckan ;). Receptet ger 9 stycken galet goda och hälsosamma chocolate chip cookies.
[…] med blötlagda kikärtor i silen så att endast spadet rinner ner i bunken. Ta bort kikärtorna (baka dessa nyttiga chocolate chip cookies med […]
Jag testade att baka dessa och de blev supergoda, men helt fel konsistens. Dom blev mjuka, men cookies ska ju vara lite hårdare, ev lite mjuka i mitten (enligt mig iaf). Gräddade dem längre än angivet, men funderar på om jag gjorde dom för tjocka då de blev ca 1-1,5 cm.
Jag testar gärna att baka dem igen om jag kan få dem hårdare. Har du något tips?