Enkel chokladmousse på 2 ingredienser utan vispgrädde!

127 röster
enkel chokladmousse

En riktigt god och enkel chokladmousse som görs på endast två ingredienser som du med största sannolikhet har hemma.

Visste du att du kan göra världens enklaste och fluffigaste chokladmousse på bara 2 ingredienser? Utan vispgrädde? Nu vet du! Denna goda och enkla chokladmousse görs på endast kikärtsspad och mörk choklad. Den är drömgod som den är men det är i vanlig ordning väldigt gott att servera syrliga bär till en sådan här chokladig historia.

Den hemliga ingrediensen är kikärtsspad. Vispa det vitt och fluffigt, ner med chokladen, rör om, häll upp, ställ i kyl, toppa med bär, servera! SÅ himla enkelt. Ni bara måste prova. Och oroa dig inte, kikärtsspadet ger inte alls någon smak.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man gör enkel chokladmousse.

Receptet ger 4 portioner enkel chokladmousse.

Ingredienser:

2,5 dl kikärtsspad (spadet från 2 förpackningar/burkar med kikärtsspad på ca 400g)

200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

färska bär och citronmeliss att servera till.

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål eller kopp. Värm försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna i rumstemperatur medan du förbereder kikärtsspadet.
  2. Lägg en finmaskig sil i öppningen på en bunke av glas eller metall. Häll ut innehållet i burken/förpackningen med blötlagda kikärtor i silen så att endast spadet rinner ner i bunken. Ta bort kikärtorna (baka dessa nyttiga chocolate chip cookies med dem).
  3. Vispa kikärtsspadet med elvisp tills du får ett vitt och fast skum. Tillsätt den smälta chokladen och vänd försiktigt ihop till en jämn chokladsmet med en slickepott.
  4. Häll upp chokladmoussen i 4 glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
  5. Toppa med färska bär och citronmeliss precis innan servering.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah
Sarah
5 månader sedan

Hej bästa Camilla!

Kan man ta vilken choklad som helst?
Tack på förhand!

Kerstin
Kerstin
3 månader sedan

Kan den stå i kylen över natten ?

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x