Enkel chokladmousse på 2 ingredienser utan vispgrädde!

En riktigt god och enkel chokladmousse som görs på endast två ingredienser som du med största sannolikhet har hemma.

Visste du att du kan göra världens enklaste och fluffigaste chokladmousse på bara 2 ingredienser? Utan vispgrädde? Nu vet du! Denna goda och enkla chokladmousse görs på endast kikärtsspad och mörk choklad. Den är drömgod som den är men det är i vanlig ordning väldigt gott att servera syrliga bär till en sådan här chokladig historia.

Den hemliga ingrediensen är kikärtsspad. Vispa det vitt och fluffigt, ner med chokladen, rör om, häll upp, ställ i kyl, toppa med bär, servera! SÅ himla enkelt. Ni bara måste prova. Och oroa dig inte, kikärtsspadet ger inte alls någon smak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

enkel chokladmousse

Enkel chokladmousse på 2 ingredienser utan vispgrädde!

Ingredienser

2,5 dl kikärtsspad (spadet från 2 förpackningar/burkar med kikärtsspad på ca 400g)
200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
färska bär och citronmeliss att servera till.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2,5 dl kikärtsspad (spadet från 2 förpackningar/burkar med kikärtsspad på ca 400g)
200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
färska bär och citronmeliss att servera till.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål eller kopp. Värm försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna i rumstemperatur medan du förbereder kikärtsspadet.
  2. Lägg en finmaskig sil i öppningen på en bunke av glas eller metall. Häll ut innehållet i burken/förpackningen med blötlagda kikärtor i silen så att endast spadet rinner ner i bunken. Ta bort kikärtorna (baka dessa nyttiga chocolate chip cookies med dem).
  3. Vispa kikärtsspadet med elvisp tills du får ett vitt och fast skum. Tillsätt den smälta chokladen och vänd försiktigt ihop till en jämn chokladsmet med en slickepott.
  4. Häll upp chokladmoussen i 4 glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
  5. Toppa med färska bär och citronmeliss precis innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål eller kopp. Värm försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna i rumstemperatur medan du förbereder kikärtsspadet.
  2. Lägg en finmaskig sil i öppningen på en bunke av glas eller metall. Häll ut innehållet i burken/förpackningen med blötlagda kikärtor i silen så att endast spadet rinner ner i bunken. Ta bort kikärtorna (baka dessa nyttiga chocolate chip cookies med dem).
  3. Vispa kikärtsspadet med elvisp tills du får ett vitt och fast skum. Tillsätt den smälta chokladen och vänd försiktigt ihop till en jämn chokladsmet med en slickepott.
  4. Häll upp chokladmoussen i 4 glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h.
  5. Toppa med färska bär och citronmeliss precis innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah
Sarah
2 years ago

Hej bästa Camilla!

Kan man ta vilken choklad som helst?
Tack på förhand!

Kerstin
Kerstin
2 years ago

Kan den stå i kylen över natten ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?