Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm eller en rund form med måtten 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din rektangulära form med bakplåtspapper (alternativt smörj rikligt med smör).
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt farinsockret och rör försiktigt ihop det med ägg- och strösockervispet med slickepott.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner kryddorna och mjölken. Häll ner kryddmjölksblandningen i bunken och rör om försiktigt.
- Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter eller tills att den helt enkelt är genomgräddad.
- När kakan har gräddats och svalnat är det dags att göra frostingen.
- Vispa färskost och smör krämigt med elvsip. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn frosting med slickepott. Är du för hårdhänt här så kommer du att få en lös frosting. Så vänd varsamt ihop till en jämn frosting.
- Skär bort eventuella ojämnheter på kakan (strunta i detta steg om du gör kakan utan frosting). Spritsa frostingen på kakan. Dekorera med mynta och lingon.
- Gör du kakan utan frosting så förvarar du den i en påse eller lufttät burk i rumstemperatur. Annars förvarar du den övertäckt med lock eller liknande i kylen.
Hejjj
Hej,
Hur länge håller den i kylen utan frosting? Tänker om man applicerar det dagen då kakan ska serveras😊