Det här inlägget är i annonssamarbete med Kökets kurser.
Inget slår en riktigt saftig chokladtårta som bara smälter i munnen. Idag bjuder jag er på mitt absolut bästa recept på en genomchokladig tårta. Eller okej, helt chokladig är den inte med tanke på den syrliga bärdekorationen. Men kombinationen är magisk! Bottnarna är sådär saftiga så att de bara smälter i munnen och man får inte nog. Varje gång jag bjuder på den här tårtan så får jag så mycket komplimanger för att den är så god! Så det har blivit lite av min paradtårta.
Tycker du om att baka tårta lika mycket som jag så tycker jag att du ska kika in på Kökets kurser där de har tagit fram en riktigt lärorik och rolig tårtkurs tillsammans med konditorn och tårtproffset Tea Malmegård. I Kökets tårtkurs får man lära sig att skapa många olika sorters tårtor men man får också mycket grundkunskap som gör att man kan lära sig att experimentera mer själv om man vill – att helt enkelt tänka som en konditor.
Kursen passar både den som är mindre van att baka och den mer erfarna tårtbagaren. Och i kursen ingår inte mindre än 50 recept, bara det är rätt fantastiskt! Köp kursen HÄR. När du väl köpt den så har du tillgång till den föralltid! Koden CAMILLA ger dig 50kr rabatt på kursen fram t om 29 mars.
Men åter till dagens tårta. Fyllningen till den här chokladtårtan är en cream cheese frosting med massor av choklad och det är tack vare färskosten i fyllningen och bären på toppen som den här tårtan blir så god och inte alls övermäktig. Receptet bakas i springformar med diameter på 23 cm, vilket ger en tårta på ca 10-12 riktigt generösa bitar.
Hej jag vill baka den här tårtan och du använder bikarbonat och jag undrar om man kan använda istället något annat än bikarbonat?? kan man gör det eller måste det var bikarbonat?
Man kan byta till bakpulver (dubbelt upp) 👍❤
I think 3tsk bicarbonate for 5,5 mjöl is too much …
Me too. I will try the recipe tomorrow and will see if it was a lot or not.
How was it?
Tack! Väldigt enkel att göra, och alla blev nöjda. Jag gjorde inte fyllningen, för födelsedagsbarnet gillar inte färskost i frostingen.
Över god tårta
Kan man byta smör mot margarin?
Det funkar 🙂
Min frosting fick en lite sur eftersmak
Vilken färskost använde du ? 🙂
vad för färskost ska man använda?
Jag använder naturell färskost, t.ex. Philadelphia 🤗
Hur ska man göra ifall man bara vill ha en botten? (Bakar just nu, behöver svar fort om du ser detta):)
Grädda längst ner i ugnen ända tills hela botten är genomgräddad. Kommer ta lite tid men det går 🙂
Hej Camilla jag undrar hur kan jag göra 2 botten istället för 3? Ska jag halva på receptet? Tacksam för svar 🙂
Hej,
Kan man göra denna med en springform som är 15 cm istället för 23? & hur gör jag sånna fall? 🙂
undrar hur mycket av ingredienserna man ska använda då man endast ska göra en botten dvs i en form?
Hej, jag gjorde denna tårta idag följde receptet till punkt.
Men ändå blev inte mina bottnar så höga ( använde mig av 23 cm springform) och frostningen bara rann ur spriten.
Vad kan jag ha gjort för fel? Har rätt varmt i lägenheten om de spelar roll.
Går det att frysa in tårtbottnarna om man inte hinner göra bottnarna när man ska ha tårtan?
Jag vill baka en mindre tårta i en springform på 15 cm, kan jag bara halvera detta receptet?
Funkar utmärkt! Tänk på att minska gräddningstiden då också 🙂
Hej
Vilken färskost använde du?
Hejhej! Philadelphia 🙂
Ingen bakpulver?
Bikarbonat är jästmedlet…..
Hej, går det att använda nånting annat en färskost, är mjölkintålerant. Svara kärna snart ska baka den idag🙂
Hejhej! Använd Oatly’s på mackan 🙂
Tårtan blev jätte god 😁, hur gör jag om jag vill byta ut kakaon mot ex vanilj??
Hej,Hur gjorde du den guldig? 😍
Hej! Tror du jag kan använda en sån form?
Hej, min fråga är om man kan baka i en form och sedan bara dela den i hälften; dvs baka en tårta med 2 våningar bara?? Du gör ett grymt jobb
Hejhej! Kakan är oerhört saftig och porös. Bakar du den i en form och sen delar så finns det stor risk för att den går sönder <3
Salamo aleykom!
Hur blir denna tårta om den får stå i kyl över natten? 😊
Alaykoum assalam, ännu godare 😀
Hej Camilla, jag har inte 3 former i samma storlek, kan man göra den i en större form, långpanna eller en lite mindre variant o sedan skära 3lika delar, självklart blir det inte en rund tårta, men mig gör det inget 🙂
Viktigaste är smaken 🙂
Hejhej! Jadå, det funkar 🙂
Hej! Vad hade du för smör? Är det vänlig eller osaltat smör. Tack
Hejhej! Jag brukar använda normalsaltat smör 🙂
Tack 😀.
Hej! Om man inte har 3 former för att grädda samtidigt, kan man få hälla upp smet och grädda en i taget och förvara resten av smeten i kylskåpet under tiden?
Hej Camila,
Kan man ersätta fyllningen mot mörk chokladganache?! Kommer det bli god samt fin med en sån här naked dekoration?!
Jag är lite osäker om färskost smaken 🙁
Tack på förhand!
Raha
Såååå enkelt att göra och så himla gott.
måste man 3 dubbla bottenreceptet för att få 3 bottnar eller delar man 1 sådan sats på 3 bottnar?
den blir tre du ska fördela smeten i 3 olika
Tack för receptet Camilla! Bästa tårtan jag nånsin gjort! Blev ännu bättre när den fick stå nån dag och gotta till sig 💓
Vad glad jag blir! Tack 😀
Hej jag har en fråga hur många deciliter chokladsmet hade du i varje form.
Varför smakar smeten salt? Svara när du ser för att jag bakar nu.jag hade 1 tsk salt 🙁
Har du blandat ingredienserna noggrant? Det är väldigt mycket smet så saltsmaken borde inte vara för tydlig.
kan man ersätta mörk choklad med marabou?
Ja 😀
Går det att förbereda genom att baka bottnar och frysa in? Eller blir den torr då? 🤔
Hejhej! Förlåt för sent svar. Det går jättebra att frysa in bottnarna <3
Hej Camilla!
Hur hög blir tårtan? Den ser ganska hög ut.. har bara en ”tårtförvarare” som är 16,5cm hög.. vill ha den ståendes över natten men vet inte hur jag ska gå till väga.. Du är bäst! Puss
Vad kan man använda istället för färskosten? Skulle bli glad om du svarade nu för att jag bakar just nu😊
Hejhej! Den går tyvärr inte att utesluta <3
Så rolig att göra men tre bottnar blir för hög för min tårtförvaring även om jag har en extra hög. Lätt att göra och väldigt god
Hej!
Jag minskade receptet med en tredjedel och gjorde två bottnar, väldigt smidigt och fick bra plats i min tårtbit.
Hej! Håller på med tårtan nu älskar choklad så den kommer nog bli väldigt god ( hoppas jag!!)
🍫💖
/ALICE
Hej Camilla, jag har plan att baka denna tårta, som förövrigt ser sjukt god ut! Och undrar nu hur jag gör med smeten, eftersom jag bara har en form i den storleken. Om jag gräddar det i en form, hur blir det med den övriga smeten, blir den bra av att stå? 🙂
Hej jag vill göra denna i 2 långpannor o sedan lägga dem på varandra alltså med 1 lager i mellan och ett lager uppepå med frostig . Hur förvarar jag den i kylen ? Täckt med plast? Behöver jag ändra receptet tänker den stora modellen långpanna 30 x 40
Tack för receptet.😊 Det var jättegott. Fick godkänt av min dotter som aldrig tycker inte om färskost. Lite sur smak av Philadelphia. Vet inte varför. Gjorde frosting 1/2 men 2dl florsocker( Fyllde fel) 😁 kollegor tyckte det smaka bra och inte för sött. Tårtbotten använde jag ett annat recept pga. lite bråttom 😅 testat innan leverans en 12person tårta till kunder innan nyår. Jag är inte glad med choklad men din receptet vänder mig 😊 ❤
Hej!
Måste man använda sig utav mörkchoklad? Eller kan man ha ljusare? Funkar det ändå? 🤗
Det var perfekt
Hej hur gör jag om jag vill byta ut choklad mot vanilj?? Jag blir så inspirerad av att se hur du bakar jag har gjort den tårtan nu 10 gånger och den är så himla go men skulle vilja prova göra samma men vanilj istället du är grym all kärlek och kramar till dig
Hej, kan man göra tårtbotten i assistenten? 😃
Hejhej! Absolut! 😀
Hej! Kan man göra tårtan i långpanna? Ska göra siffertårta men vill göra på detta receptet
Hejhej! Det kan man, följ detta recept: https://www.koket.se/siffertarta
Hej. Kan man göra dessa bottnar fast ljus och inte choklad smak? Och hur gör jag då?
den vart massiv haha, den var så tung så att den gled o inte ville vara rak, tillslut så gick mitten delen av för att biten ovanpå var så tung. Den vart inte så vacker som din haha, men den är väldigt god! Om jag gör denna igen så ska jag använda en sprits, har aldrig införskaffar en sådan, men det kanske är på tiden
Hej Camila jag bakar just nu och märkte att jag bara har 200 g choklad till frostingen så hur ska jag ändra på receptet med de andra ingredienserna
Hej!
Godaste tårtan!
Men jag undrar om man kan göra tårtbotten utan kakao?
Hejhej! Jag har inte testat men det ska gå 🙂
Hej, går det att byta ut olja till smör istället?
Hej.Tack för receptet!Tårtan var väldigt god!Dessvärre sprack mina tårtbottnar efter att tårtan har stått i kylen under natten.Är det något jag har gjort fel?
Hur långt i förväg kan man baka tårtbottnarna?
Gjort denna en gång förut, då blev den väldigt osöt, så hade i mycket mer florsocker i frostingen denna gång. Ändå blev den ganska bitter och för syrlig i smaken. Inte särskilt söt. Behövs mer sötma för att balansera chokladsmaken, tycker jag. Väldigt fin konsistens på både frosting och bottnar dock, och mycket lätt och härligt recept.
Tips: Man kan använda chokladpudding som fyllning i tårtor.