Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

5 röster
mascarponeglass
Inlägget innehåller reklam för min bok ”Godare glass – utan glassmaskin”. Foto: Ulrika Pousette.

Under båda mina graviditeter har jag haft samma craving: mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter. Även när jag inte är gravid så är detta en glass som jag kan äta litervis av utan problem. Så den här glassen hade en självklar plats i min bok ”Godare glass – utan glassmaskin” som släpptes i slutet på April i år.

Boken innehåller över 60 recept på allt från krämiga glassar, glassiga bakverk, glasspinnar, nyttiga glassar, goda tillbehör och mycket, mycket mer. Allt görs såklart utan glassmaskin! ”Godare glass – utan glassmaskin” finns att köpa överallt där böcker finns eller HÄR!

Nu när det är så himla varmt så är det inte mer än rätt att jag bjuder på ett till recept från min bok. Jag har tidigare delat receptet på daimglasstårta med er som är en av mina favoriter från boken men denna mascarponeglass måste ni också prova!

Receptet ger ca 1,5 liter mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter.

Ingredienser:

250 g frysta hallon

saft från 1 citron

1 dl strösocker

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à ca 400g

500 g mascarpone

1 dl naturella pistaschnötter att garnera med

Gör såhär:

  1. Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull tills hallonen har mjuknat. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvisp.
  3. Häll ner 0,5 deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
  4. Häll ner mascarponeblandningen i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in litegrann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.
  5. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  6. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller cirka 15 minuter i kylskåp.

TIPS!

  • Recept på hemmagjord sötad kondenserad mjölk, som du dessutom kan göra laktosfri, hittar du HÄR!
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x