Daimglasstårta

45 röster
daimglasstårta
Inlägget innehåller reklam för min bok ”Godare glass – utan glassmaskin” och bilden ovan är tagen av Ulrika Pousette.

Den här daimglasstårtan är inte bara sinnessjukt god med sin segmjuka mandelmarängbotten, krämiga glass med knäckiga bitar av daim och massor av färska hallon – den görs också utan glassmaskin! Hur bra?!

Receptet kommer från min andra bakbok ”Godare glass – utan glassmaskin” som släpptes 28/4 – 2020 och har snabbt blivit ett av bokens populäraste recept. Så många av er har bakat den och så många tycker om den. Och jag förstår er. För det är något alldeles speciellt med just daimglass.

Har du inte köpt boken än så hoppas jag att det här receptet ska göra dig nyfiken på resten av bokens innehåll. Dessutom får du just nu boken för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com om du anger koden GODAREGLASS i kassan. Som hittat för en bok med över 60 recept på både goda glassar utan glassmaskin och bakverk som är goda att servera till glass. Den ultimata glassboken helt enkelt. Köp den HÄR!

Rabattkoden GODAREGLASS ger dig min bok för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com. Erbjudandet gäller mellan 30/6-4/7.

Daimglasstårta är min favoritglass – all times! Busenkel att göra och fantastiskt god att äta. Dessutom är den glutenfri. Vill du hitta receptet i boken så finns det på sida 74. Har du provat min daimglasstårta än? Om ja, berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte om den.

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm, vilket ger en daimglasstårta på 10-12 generösa bitar.

Botten:

4 äggvitor

300 g mandelmjöl

200 g florsocker

2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

ca 300 g daim

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g

1 nypa salt

250 g färska hallon

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar daimglasstårta.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  2. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt .
  3. Hacka daimen i grova bitar. Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll sedan glassmeten över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  4. Ta fram och tina glasstårtan cirka 10 minuter före servering. Toppa med hallon och servera.

TIPS!

  • Byt ut äggvitorna mot 2 dl spad från koserverade kikärtor för daimglasstårta utan ägg.
Prenumerera
Notis om
guest
8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid
Ingrid
2 månader sedan

Är allergisk mot mandel…vad kan man ha ist

Alma
Alma
2 månader sedan

Bakade den tårta idag…sååå god! Rekommenderar starkt!

Leiw
Leiw
1 månad sedan

Mycket mycket god. Tyvärr blev min botten inte lika hög som din, även om jag hade lika stor form. Dessutom blev den lite hårdare än önskat (botten). Tips?

Leiw
Leiw
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Tack!

Laila
Laila
1 månad sedan

Hur länge kan man ha den i frysen innan man äter den?

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x