Daimglasstårta

Inlägget innehåller reklam för min bok “Godare glass – utan glassmaskin” och bilden ovan är tagen av Ulrika Pousette.

Den här daimglasstårtan är inte bara sinnessjukt god med sin segmjuka mandelmarängbotten, krämiga glass med knäckiga bitar av daim och massor av färska hallon – den görs också utan glassmaskin! Hur bra?!

Receptet kommer från min andra bakbok “Godare glass – utan glassmaskin” som släpptes 28/4 – 2020 och har snabbt blivit ett av bokens populäraste recept. Så många av er har bakat den och så många tycker om den. Och jag förstår er. För det är något alldeles speciellt med just daimglass.

Har du inte köpt boken än så hoppas jag att det här receptet ska göra dig nyfiken på resten av bokens innehåll. Dessutom får du just nu boken för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com om du anger koden GODAREGLASS i kassan. Som hittat för en bok med över 60 recept på både goda glassar utan glassmaskin och bakverk som är goda att servera till glass. Den ultimata glassboken helt enkelt. Köp den HÄR!

Rabattkoden GODAREGLASS ger dig min bok för endast 165kr inkl frakt hos Bokus.com. Erbjudandet gäller mellan 30/6-4/7.

Daimglasstårta är min favoritglass – all times! Busenkel att göra och fantastiskt god att äta. Dessutom är den glutenfri. Vill du hitta receptet i boken så finns det på sida 74. Har du provat min daimglasstårta än? Om ja, berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte om den.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

daimglasstårta

Daimglasstårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
300 g mandelmjöl
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
ca 300 g daim
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
1 nypa salt
250 g färska hallon

Tips!

  • Byt ut äggvitorna mot 2 dl spad från koserverade kikärtor för daimglasstårta utan ägg.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
300 g mandelmjöl
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
ca 300 g daim
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
1 nypa salt
250 g färska hallon

TIPS!

  • Byt ut äggvitorna mot 2 dl spad från koserverade kikärtor för daimglasstårta utan ägg.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  2. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt .
  3. Hacka daimen i grova bitar. Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll sedan glassmeten över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  4. Ta fram och tina glasstårtan cirka 10 minuter före servering. Toppa med hallon och servera.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  2. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt .
  3. Hacka daimen i grova bitar. Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll sedan glassmeten över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  4. Ta fram och tina glasstårtan cirka 10 minuter före servering. Toppa med hallon och servera.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
25 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid
Ingrid
3 years ago

Är allergisk mot mandel…vad kan man ha ist

Alma
Alma
3 years ago

Bakade den tårta idag…sååå god! Rekommenderar starkt!

Linea
Linea
3 years ago

Skulle det vara möjligt att göra en chokladbotten med ungefär samma recept?

Leiw
Leiw
3 years ago

Mycket mycket god. Tyvärr blev min botten inte lika hög som din, även om jag hade lika stor form. Dessutom blev den lite hårdare än önskat (botten). Tips?

Leiw
Leiw
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack!

Laila
Laila
3 years ago

Hur länge kan man ha den i frysen innan man äter den?

Anna
Anna
3 years ago

Hej,
Har du något bra tips man kan göra med de överblivna äggulorna?!

Pishko
3 years ago

Hej;
Kan man använda osötad kondenserad mjölk och blsnda lite sötmedrl med glassen?
Mvh

anisaah
3 years ago

mmmm

Elin
Elin
3 years ago

Kan man göra en botten på kakor ex. digestivekex och blanda med smör istället?

henni
henni
Svara till  camillahamid
2 years ago

borde man ändå grädda botten i ugnen ifall man använder digestive + smör?

Emma
Emma
2 years ago

Hej!
Har köpt din fantastiska bok och all glass är super god! Tänkte göra glassbuffé till dotterns kalas och då tänkte jag bla servera denna daimtårte-skapelse!
Tänkte bara höra om du tror det går bra att göra den i två våningar? Eller kollapsar den direkt?
Tänkte göra den nedre delen med springform på 23 cm och den övre på ca 20 cm.

Daniela
Daniela
2 years ago

Hej!
Denna tårta verkar otroligt god. Jag tror den får bli dessert på nyåret 😍 Jag funderar om du tror att det skulle passa att toppa den med passionsfrukt istället för hallon?

Tack för all underbara recept!

Freija
Freija
2 years ago

Hej Camilla! Tror du det går bra att byta ut vispgrädden mot lika mycket växtbaserad grädde? 🙂 tack på förhand!

Ivana
Ivana
1 year ago

Måste göra denna! En fråga.. ungefär hur lång tid tar det för botten att svalna?

Anneli
Anneli
1 year ago

Kan man ha nåt annat mjöl än mandel? Är allergisk mvh Anneli

Hedda
Hedda
8 months ago

Hej kan man ha vanligt mjöl istället?

Tips!

  • Byt ut äggvitorna mot 2 dl spad från koserverade kikärtor för daimglasstårta utan ägg.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?