Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

Inlägget innehåller reklam för min bok “Godare glass – utan glassmaskin”.

Under båda mina graviditeter har jag haft samma craving: mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter. Även när jag inte är gravid så är detta en glass som jag kan äta litervis av utan problem. Så den här glassen hade en självklar plats i min bok “Godare glass – utan glassmaskin” som släpptes i slutet på April i år.

Boken innehåller över 60 recept på allt från krämiga glassar, glassiga bakverk, glasspinnar, nyttiga glassar, goda tillbehör och mycket, mycket mer. Allt görs såklart utan glassmaskin! “Godare glass – utan glassmaskin” finns att köpa överallt där böcker finns eller HÄR!

Nu när det är så himla varmt så är det inte mer än rätt att jag bjuder på ett till recept från min bok. Jag har tidigare delat receptet på daimglasstårta med er som är en av mina favoriter från boken men denna mascarponeglass måste ni också prova!

https://www.instagram.com/p/CAR6JveIa0T/

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
mascarponeglass

Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

Ingredienser

250 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à ca 400g
500 g mascarpone
1 dl naturella pistaschnötter att garnera med

Tips!

  • Recept på hemmagjord sötad kondenserad mjölk, som du dessutom kan göra laktosfri, hittar du HÄR!

Dela receptet

Ingredienser

250 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à ca 400g
500 g mascarpone
1 dl naturella pistaschnötter att garnera med

TIPS!

  • Recept på hemmagjord sötad kondenserad mjölk, som du dessutom kan göra laktosfri, hittar du HÄR!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 1,5 liter mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter.

  1. Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull tills hallonen har mjuknat. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvisp.
  3. Häll ner 0,5 deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
  4. Häll ner mascarponeblandningen i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in litegrann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.
  5. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  6. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller cirka 15 minuter i kylskåp.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 1,5 liter mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter.

  1. Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull tills hallonen har mjuknat. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvisp.
  3. Häll ner 0,5 deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
  4. Häll ner mascarponeblandningen i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in litegrann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.
  5. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  6. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller cirka 15 minuter i kylskåp.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mafalda
3 years ago

Kan man göra den i glassmaskin?

Sara Nordström
Sara Nordström
3 years ago

Hur länge håller den i frysen?

Tips!

  • Recept på hemmagjord sötad kondenserad mjölk, som du dessutom kan göra laktosfri, hittar du HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?