Många frågor som jag får handlar om lemon curd och hur man lyckas med den. Jag älskar lemon curd! Det är en riktigt uppfriskande och god kräm som verkligen kan piffa upp vilket bakverk somhelst med sin sötsyrliga smak. Det finns en uppsjö av olika sätt att göra lemon curd på. Originalet görs endast på äggulor, strösocker, citronsaft, citronskal och en klick smör. Det är kan dock vara svårt att få till rätt konsistens med det receptet om du är en ovan lemoncurdkokare.
För att underlätta för er där hemma så har jag tagit fram ett alternativt recept på lemon curd som du kan vara säker på ger dig en tillräckligt tjock och krämig lemon curd varje gång.
[…] läsa mer och lära dig mer om hur man lyckas med sin hemmagjorda lemon curd så rekommenderar jag det här inlägget. Steg för steg bilder på hur man bakar pavlova med lemon curd […]
[…] Fyllning: 1 sats lemon curd. […]
[…] sats av DETTA recept på lemon […]
Hur länge håller denna i kylen, ca? 🙂
Hejhej, håller sig fin i en lufttät burk i 4 dagar 🙂
Hej!
Använder man helst saltat eller osaltat smör?
Hejhej, man kan ta det man har. Den blir inte supersalt p.g.a. sältan i saltat smör ☺️
Hejj, har gjort en sats nu och undrar om man kan frysa in den och om man kan hur länge håller det?