Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter diameter ca 23 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
- Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och tryck ut kexmassan i botten.
- Förgrädda botten i 10 minuter.
- Lakritsfudge: Krossa turkisk peppar till ett smul med hjälp av en mortel eller genom att lägga karamellerna i en tjockare förslutningsbar påse och banka med tung kavel eller hammare.
- Lägg de krossade karamellerna i en kastrull med alla ingredienserna förutom mörk choklad och pastafärg.
- Låt koka upp på medelvärme under omrörning till 120 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner mörk choklad. Rör om tills chokladen smält i fudgen.
- Ha sedan i pastafärgen och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i fudgen.
- Häll upp fudgen i sprinformen, över kexbotten, och ställ i kylskåpet för att svalna medan du gör hallonpannacottan.
- Hallonpannacotta: Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
- Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
- Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och florsocker.
- Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den halvsfäriska silikonformarna. Har du inte silikonformar kan du hälla pannacottan direkt på fudgelagret. Låt stå i kylskåpet för att stelna över natten innan du dekorerar tårtan med dem tillsammans med färska hallon, guldflingor och vispad grädde.
Det finns ingen video för detta inlägg.