Så här gör du:
- Dela purjolöken på längden och skölj noggrant. Skär i fina strimlor.
- Hetta upp oljan på hög värme i en djup stekpanna. Sänk till medelvärme och tillsätt den fint strimplade purjolöken. Stek på medelvärme tills de mjuknat.
- Tärna kycklingfilén och ha i de i stekpannan tillsammans med curry, salt, peppar, fint riven färsk ingefära, riven vitlöksklyfta och curry paste. Stek under konstant omrörning på hög värme tills kycklingen börjat få fin stekyta.
- Häll på kokosmjölken. Rör om och täck öppningen på stekpannan med lock. Låt puttra på medelvärme.
- Under tiden skalar du och skivar morötterna. Dela även broccolibuketterna i mindre bitar.
- Skölj grönsakerna noggrant i ett durkslag och ha i dem i stekpannan. Rör om och låt grytan fortsätta puttra på låg värme i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt tillagad.
- Servera grytan med jasminris, hackad persilja och cashewnötter.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vilket märke på curry använder du? 🙂
Hejhej, ingen särskild. Tar det jag har hemma! 🫶🏼