En krämig cheesecake med spröd kexbotten och salt kola. Beroendeframkallande gott
Jag vet inte vad det är jag älskar mest med cheesecakes: krämigheten, den spröda botten, de oändliga möjligheterna till smakvariation eller alltihopa. Men det är ett fantastiskt påhitt som jag inte får nog av. Oavsett om den bakas med eller utan ugn. Dagens cheesecake (som att jag delar recept på en ny cheesecake varje dag haha!) är en bakad cheesecake med krämig vaniljcheesecake och salt kolatopping. Jag har utgått från receptet på min klassiska New York cheesecake när jag gjort denna (då den är galet krämig!) och sedan toppat med en riktigt fyllig och len salt kola.
Författare: Camilla Hamid




800 gr färskost …! Är det rätt?
Hej! Det stämmer, en krämig cheesecake är det! 😊❤️
😋
😍😋
Mums 🤩
😍😍
Inte ett jättefan pga kolan (Inte så förtjust i farinsocker) men själva cheesecaken var jättegod!
Kul att du gillade själva cheesecaken, det fantastiska med dem är att du kan toppa med vad du vill. Här har du grundreceptet https://mykitchenstories.se/new-york-cheesecake/ 🤩
Hej! Kan man byta ut vetemjölet mot något annat då jag är känslig mot gluten?
Hejhej! Följ tipset i detta recept för glutenfri botten <3 https://mykitchenstories.se/vit-chokladcheesecake-med-lime-och-jordgubbar/ Har inte testat själv, men det borde gå att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Säg gärna till om du prövar, och berätta hur det blev 😊
Hej,
Tänkte bara flika in och meddela att jag testade att göra den glutenfri och det blev så bra 😍 Använde 1,5dl av sempers mjölmix, den röda, och en halv matsked fiberhusk. Bara för att vara på den säkra sidan att det skulle hålla ihop haha. Vet inte om fiberhusken behövs men cheesecaken blev helt magisk och nästan lika fin som din! Så det gick super att byta ut mjölet 🥰
Hejhej! Vilket fantastiskt tips och vad kul att du lyckades få till det! Hänvisar jättegärna till ditt tips som glutenfritt alternativ 😍
Ser verkligen supergott ut! Om jag vill göra den i en 20 cm springform ist, ska jag halvera receptet då?
Hejhej! Tack så mycket! Det går bra att köra på hela receptet i en 20 cm form <3
Hej! Vad är det för typ av yoghurt? Är det vanlig naturell “frukostyoghurt” eller någon annan typ?
Hej hej! Den vanliga naturella yoghurten (likt filmjölk men rinnigare) 🤩
Kan Man använda grekisk yoghurt?
Har ingen termometer, är det jättenoga eller går det att se ungefär när den är klar? 🤗
Hej! Går denna att frysa? 🙂
Det går jättebra! 😊
Åh så bra! Den blir inte isig då? Är det något man behövertänka på när man fryser in den?
Hej farinsocker men inte strö vad menas
Hejhej! Det finns en variant som är blöt i konsistensen och som säljs i en blå, mjuk, tjock plastförpackning. Det är den jag syftar på att man ska använda 🥰
Har inte hittat det farinsocker som du anger, går det bra med vanligt
ströfarin??
Kan man byta ut 1 msk vetemjöl i cheesecakesmeten till något annat för att få den glutenfri? Kanske potatismjöl?
Potatismjöl eller majsstärkelse går bra. Halva mängden 🥰
Om man är lite bekväm av sig, kan man ha på färdig dulche du leche då? 😅
Det kan man absolut 😍