Vit chokladcheesecake med lime & jordgubbar

92 röster
vit chokladcheesecake

När jag inte vet vad jag ska baka, så är no bake cheesecake alltid ett säkert kort. Dagens cheesecake är en riktigt sommarcheesecake med superfräscha och goda smaker. Vit chokladcheesecake med spröd digestivebotten, krämig cheesecake smaksatt med vit choklad och limezest som sedan toppas med massor av färska jordgubbar.

jordgubbscheesecake

När jag bakat klart den här cheesecaken och tog min första tugga så slogs jag av massa minnen från min tid på ett konditori som jag jobbade på i tonåren. Jag hade hand om disken och fick ibland stå i kassan så stod inte direkt och bakade. Ibland när det blev bakverk över som inte kunde säljas så fick vi med oss hem och en av mina favoriter var en cheesecake med limezest som påminde om just denna. Ni bara måste prova!

vit choklad cheesecake

Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar vit chokladcheesecake med lime och jordgubbar.

Ingredienser (no bake vit choklad cheesecake):

15 digestivekex

100 g smör

300 g vit choklad

4 dl vispgrädde

900 g färskost

2 dl florsocker

fint rivet skal från 3 limefrukter (beroende på hur mycket limesmak du vill ha)

250 g färska jordgubbar att dekorera med

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen till en formbar massa.
  3. Fodra din springform med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen och vispa lite till.
  6. Tillsätt florsocker och limeskal. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  7. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 4 h innan servering men helst längre än så.
  8. Dela jordgubbarna i två och dekorera din cheesecake med dem.
  9. Servera och njut!

TIPS!

  • Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
25 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika Hovisalo
Annika Hovisalo
1 år sedan

Åh😍
Står den sig i kylen om man gör den dagen innan?

Liselotte
Liselotte
1 år sedan

Om man vill skippa lime fungerar det?

Emma🥰
Emma🥰
1 år sedan

Denna var såå god❣️ Varifrån har du fått kakfatet ifrån, det var så fint😍?

Liv
Liv
1 år sedan

Jättegod! Min blev en aning kletig trots att den stått i kylen flera timmar, så jag ställde den i frysen några minuter strax innan servering, funkade jättebra.

Liv
Liv
1 år sedan

Bild

0B6E35CF-DAEB-4C38-BDA9-B4E0E89FEEDA.jpeg
trackback
9 månader sedan

[…] Inspiration till receptet har jag fått från Camilla på MyKitchenStories. […]

Annelie
Annelie
9 månader sedan

Kan man göra den direkt i glas och servera?

Jojoo
Jojoo
2 månader sedan

Hur mycket väger 15 degisivkex?

Kajsa
Kajsa
1 månad sedan

Går det frysa in denna? Tänker så man kan göra den några dagar i förväg. 😊

Lovisa
Lovisa
1 månad sedan

Går det att göra i förväg och frysa? 😊

Malin
Malin
1 månad sedan

Ska man först vispa grädden lite tjockare och sen röra ner osten ?

Linnéa
Linnéa
1 månad sedan

Åh! Ska man förvara i frys eller kyl om man gör den dagen innan?❤️

Elvira
Elvira
1 månad sedan

Om man fryser den hur långt innan servering ska man ta fram den då, eller går det bra att låta den stå i kylen två dygn?

Emelie
Emelie
1 månad sedan

Hej! Denna ser fantastisk ut 👌🏼 tror du man kan blanda ner lite mixade jordgubbar i själva smeten för att få den mer jordgubbig 🙃?

lejla
lejla
1 månad sedan

Om man fryser den hur långt innan servering ska man ta fram den?

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x