Sedan jag delade mitt recept på hallongrottor för några veckor sedan så har jag fått en massa härliga bilder från er på både mailen och instagram DM där ni visar era vackra hallongrottor. Ni är så duktiga och mitt hjärta slår alltid några extra glädjeslag när jag får se att ni bakat efter mina recept! Men alltså, mördeg fyllt med gottis är min nya kärlek i livet och även om jag ÄLSKAR syltgrottan så kan jag inte låta bli att experimentera. Mitt senaste påhitt är kolagrottan! Ljuvlig mördeg som smälter i munnen, fylld med seg kola och lite flingsalt. Ja, ni ser ju själva. MAGISKT gott!
Vill du ha trevligt sällskap i hörlurarna medan du bakar? Då vill jag tipsa om bakpodden Tillåt Kakor. Sveriges första bakpodd! I den får du höra mig och min vän Emma prata om bakning och besvara lyssnarfrågor. Du hittar den där poddar finns eller HÄR.
Receptet ger 16 stora eller 24 små kolagrottor. Gör du dem små, glöm inte att dela kolorna på två. Jag föredrar att göra mina kolagrottor utan formar men vill du använda formar går det såklart lika bra.
Går dessa att frysa?
Funkar utmärkt! 🙂
Hej!
När jag gjorde dessa var de jättefina i ugnen först men flöt sen ut och blev helt platta. Var de inne för länge eller vad kan det bero på? (Hade dock bara inne dem i ca 12 min.) Gjorde 16 st stora utan form…
Hejhej! När det är så varmt som de är nu så har smörbaserade kakor väldigt lätt för att flyta ut. Ställ in kakorna i kylen i 30 minuter eller så innan gräddning så håller det formen 🙂
Jättegoda. Bra beskrivning, gjorde som du skrev till någon…ställ in i kylen innan gräddningen.
Så goda!!! <3
❤️❤️❤️
Supergoda!!!!!!
😍😍😍