Kokosgrottor med dumle

Härligt saftiga och segmjuka kokosgrottor med dumle och flingsalt som bara smälter i munnen och dessutom är glutenfria!

Kokosgrottor är verkligen en bra småkaka. Den är enkel att göra, består av ingredienser man ofta har hemma och är dessutom glutenfri. En kaka som går hem hos de allra flesta! Jag har gjort den här småkakan i flera olika utföranden både med hallon och vit choklad och dulce de leche. Den här gången testade jag att trycka in en dumle i mitten på kakorna och det blev fantastiskt gott det med.

Smeten till dessa kakor är inspirerad av kokostoppar. Så man skulle kunna kalla dessa kakor en kombination av kokostoppar och dumlegrottor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kokosgrottor

Kokosgrottor med dumle

Portioner: 12

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
12 dumlekolor
flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
12 dumlekolor
flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka. Enklast är det om man packar smeten i en glasskopa, lägger upp den på plåten och sen gör en grop.
  6. Fyll varje grotta med en dumlekola delat på mitten längs med kortsidan. Lägg dumlebitarna i gropen av kakan med kolasidan uppåt.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera med flingsalt så fort du tagit ut dem och låt sedan kokosgrottorna svalna helt.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka. Enklast är det om man packar smeten i en glasskopa, lägger upp den på plåten och sen gör en grop.
  6. Fyll varje grotta med en dumlekola delat på mitten längs med kortsidan. Lägg dumlebitarna i gropen av kakan med kolasidan uppåt.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera med flingsalt så fort du tagit ut dem och låt sedan kokosgrottorna svalna helt.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Towe
Towe
2 years ago

Går dom frysa in? Eller hur länge håller dom i kylen? 🥰

Beatrice
Beatrice
Svara till  Towe
2 years ago

Klart du kan frysa dom ! Hållbarhet ca en vecka i kylen

Ebba
Ebba
2 years ago

Supergott

Last edited 2 years ago by Ebba
Towe
Towe
2 years ago

Kan man frysa kakorna? Eller hur länge håller dom i kylen? 🥰

Marjam
Marjam
2 years ago

Låter man det stå i kylskåp eller i rumstemp?

Gunvor
Gunvor
2 years ago

Tyckte smeten blev väldigt torr, då det var svårt att forma den. Hade i ett Xtra ägg, då blev det lite bättre…

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?