Key lime pie biskvier

Key lime pie biskvier i långpanna är en hybrid mellan key lime pie och biskvier.

Nu har jag snöat in mig på ett bakverk igen. För ett tag sedan tog jag fram ett recept på browniebiskvier i långpanna och som oftast när jag kommer på en idé som jag tycker är bra så leder det oftast till fler recept i samma kategori. Så syskonet till browniebiskvierna blev key lime pie biskvier i långpanna. Segmjuk mandelmarängbotten, krämig limefyllning och vit choklad. Det bästa av två världar med en bit av biskvi och en bit av key lime pie som tillsammans blir key lime pie biskvier.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

key lime pie

Key lime pie biskvier

Portioner: 16-32

Ingredienser

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Limefyllning:
10 stora äggulor
2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
4 msk limezest (fint rivet skal från ca 6 stycken lime)
2 dl limejuice (ca 6 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)

Dekoration:
200 g vit choklad
fint rivet skal från 2 lime

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16-32st

Ingredienser

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Limefyllning:
10 stora äggulor
2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
4 msk limezest (fint rivet skal från ca 6 stycken lime)
2 dl limejuice (ca 6 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)

Dekoration:
200 g vit choklad
fint rivet skal från 2 lime

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×25 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar key lime pie biskvier.

  • Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 30×25 cm med bakplåtspapper.
  • Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och vispa ihop med elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och krämig smet.
  • Stjälp upp den tjocka smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager. Lättast är att göra detta med lite fuktiga händer.
  • Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en ljus, gyllenbrun färg.
  • Limefyllning: Sänk ugnens temperatur till 150 grader (över- och undervärme).
  • Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  • Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den blivit fast men fortfarande lite, lite vobblig.
  • Låt limefyllningen svalna och stelna ytterligare i kylskåpet i minst 2 timmar innan du dekorerar dina key lime pie biskvier.
  • Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om hela tiden tills chokladen smält. Låt svalna.
  • Häll den smälta chokladen över den kalla limefyllningen, bre ut i ett jämnt lager. Låt chokladtoppingen stelna något i kylskåpet innan du garnerar med rivet limeskal och skär upp i bitar.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×25 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar key lime pie biskvier.

  • Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 30×25 cm med bakplåtspapper.
  • Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och vispa ihop med elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och krämig smet.
  • Stjälp upp den tjocka smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager. Lättast är att göra detta med lite fuktiga händer.
  • Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en ljus, gyllenbrun färg.
  • Limefyllning: Sänk ugnens temperatur till 150 grader (över- och undervärme).
  • Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  • Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den blivit fast men fortfarande lite, lite vobblig.
  • Låt limefyllningen svalna och stelna ytterligare i kylskåpet i minst 2 timmar innan du dekorerar dina key lime pie biskvier.
  • Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om hela tiden tills chokladen smält. Låt svalna.
  • Häll den smälta chokladen över den kalla limefyllningen, bre ut i ett jämnt lager. Låt chokladtoppingen stelna något i kylskåpet innan du garnerar med rivet limeskal och skär upp i bitar.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
2 years ago

Gillar inte mandelmassa, kan man använda någonting annat, typ nån smet av hackade mandlar eller någonting annat?😬

Hanna
Hanna
2 years ago

Ser supergott ut!!! Kan man frysa dem?

Ida
Ida
2 years ago

Konstruktiv feedback: Önskar att du skrev sammanlagd tidsåtgång i dina recept! 😀

Cecilia
Cecilia
2 years ago

Går dessa är frysa?

Emma
Emma
2 years ago

Hej, älskar dina recept! Tycker om att du ofta lägger alternativ till allergier! Går det att göra denna underbara kaka mjölkfri/laktosfri 🙂🤗

Anne-Lie
Anne-Lie
Svara till  camillahamid
2 years ago

Denna är ju redan helt glutenfri 😍😍 Toppen recept 🙏

Camilla
Camilla
2 years ago

Kan man byta ut lime mot citron istället? 😍

Lina
Lina
2 years ago

Kan man byta den kondenserad mjölken mot något mjölkfritt?

Lina
Lina
Svara till  camillahamid
2 years ago

Wow sååå coolt att man kan göra det själv, tusen tack! ❤️

Maya
Maya
2 years ago

Låter fantastiskt gott!
Gillar citron bättre än lime… har du testat den här med citron i stället?

Mimmi
Mimmi
Svara till  Maya
1 year ago

Jag har! Suuupergott! 🥰

Tove Ollas
Tove Ollas
2 years ago

Hej! Kan man göra denna någon dag innan?😍

Lina
Lina
10 months ago

Gick helt åt skogen 😆. Tog en evighet att koka mjölkfri kondenserad mjölk, den blev dock supergod, men väldigt besviken när fyllningen aldrig blev tillräckligt fast, omöjlig att skära, chokladen räckte inte till hela kakan, min form var nog några cm för lång. Blir nog vanliga biskvier nästa gång för de blev helt fantastiska 😃.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?