Key lime pie biskvier

82 röster
key lime pie biskvier
Key lime pie biskvier i långpanna är en hybrid mellan key lime pie och biskvier.
Foto: Ulrika Pousette

Nu har jag snöat in mig på ett bakverk igen. För ett tag sedan tog jag fram ett recept på browniebiskvier i långpanna och som oftast när jag kommer på en idé som jag tycker är bra så leder det oftast till fler recept i samma kategori. Så syskonet till browniebiskvierna blev key lime pie biskvier i långpanna. Segmjuk mandelmarängbotten, krämig limefyllning och vit choklad. Det bästa av två världar med en bit av biskvi och en bit av key lime pie som tillsammans blir key lime pie biskvier.

key lime pie

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×25 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar key lime pie biskvier.

Biskvibotten:

500 g mandelmassa

2 st äggvitor

0.5 dl strösocker

Limefyllning:

10 stora äggulor

2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

4 msk limezest (fint rivet skal från ca 6 stycken lime)

2 dl limejuice (ca 6 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)

Dekoration:

200 g vit choklad

fint rivet skal från 2 lime

Gör såhär:

  1. Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 30×25 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och vispa ihop med elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och krämig smet.
  3. Stjälp upp den tjocka smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager. Lättast är att göra detta med lite fuktiga händer.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en ljus, gyllenbrun färg.
  5. Limefyllning: Sänk ugnens temperatur till 150 grader (över- och undervärme).
  6. Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  7. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den blivit fast men fortfarande lite, lite vobblig.
  8. Låt limefyllningen svalna och stelna ytterligare i kylskåpet i minst 2 timmar innan du dekorerar dina key lime pie biskvier.
  9. Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om hela tiden tills chokladen smält. Låt svalna.
  10. Häll den smälta chokladen över den kalla limefyllningen, bre ut i ett jämnt lager. Låt chokladtoppingen stelna något i kylskåpet innan du garnerar med rivet limeskal och skär upp i bitar.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
1 år sedan

Gillar inte mandelmassa, kan man använda någonting annat, typ nån smet av hackade mandlar eller någonting annat?😬

Hanna
Hanna
1 år sedan

Ser supergott ut!!! Kan man frysa dem?

Ida
Ida
1 år sedan

Konstruktiv feedback: Önskar att du skrev sammanlagd tidsåtgång i dina recept! 😀

Cecilia
Cecilia
1 år sedan

Går dessa är frysa?

Emma
Emma
1 år sedan

Hej, älskar dina recept! Tycker om att du ofta lägger alternativ till allergier! Går det att göra denna underbara kaka mjölkfri/laktosfri 🙂🤗

Anne-Lie
Anne-Lie
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

Denna är ju redan helt glutenfri 😍😍 Toppen recept 🙏

Camilla
Camilla
11 månader sedan

Kan man byta ut lime mot citron istället? 😍

Lina
Lina
11 månader sedan

Kan man byta den kondenserad mjölken mot något mjölkfritt?

Lina
Lina
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

Wow sååå coolt att man kan göra det själv, tusen tack! ❤️

Maya
Maya
11 månader sedan

Låter fantastiskt gott!
Gillar citron bättre än lime… har du testat den här med citron i stället?

Mimmi
Mimmi
Svara på  Maya
10 månader sedan

Jag har! Suuupergott! 🥰

Tove Ollas
Tove Ollas
11 månader sedan

Hej! Kan man göra denna någon dag innan?😍

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x