Kärleksmumsbrownies

Just nu är jag i en period där jag bara lägger kärleksmumsglasyr på och i nästan alla bakverk och hoppas på att det blir gott. Kärleksmumsglasyr passar till det mesta, särskilt det som redan innehåller choklad så det blir oftast succe.

Den här brownien blir oerhört luftig och krämig och kaffesmaken i glasyren blir verkligen pricken över i:t som framhäver den drömmiga chokladsmaken ännu mer.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm, vilket ger 12 generösa bitar.

Ingredienser (brownies):

125 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  3. I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
  5. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  6. Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.

TIPS!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.
Prenumerera
Notis om
guest
12 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah
Sarah
11 månader sedan

Hej, du nämner att man kan göra denna glutenfri genom att byta ut 2dl vetemjöl till 3dl glutenfritt mjöl. Det krävs alltså mer glutenfritt mjöl än vanligt vetemjöl? Eller är det en felskrivning?

Indira
Indira
4 månader sedan

Vilken vetemjöl använder du?

Indira
Indira
Svara på  Camilla Hamid
4 månader sedan

Tack😍

Chanel
Chanel
4 månader sedan

hej 🙂 funkar det att göra kakan i springform?

Chanel
Chanel
Svara på  Camilla Hamid
4 månader sedan

ok tack så mycket 🙂 jag älskar dina recept du är grym.

Claudia
Claudia
3 månader sedan

Hej, jag tänkte göra en mjölkfri variant. Vilken växtbaserad mjölk skulle du rekommendera?
Dina recept är 😋👌🏻

Claudia
Claudia
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

Tack, då testar jag det ☺️

Jennie
Jennie
1 månad sedan

Hej! Går den att göra äggfri?

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x