Kärleksmumsbrownies

Just nu är jag i en period där jag bara lägger kärleksmumsglasyr på och i nästan alla bakverk och hoppas på att det blir gott. Kärleksmumsglasyr passar till det mesta, särskilt det som redan innehåller choklad så det blir oftast succe.

Den här brownien blir oerhört luftig och krämig och kaffesmaken i glasyren blir verkligen pricken över i:t som framhäver den drömmiga chokladsmaken ännu mer.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm, vilket ger 12 generösa bitar.

Ingredienser (brownies):

125 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  3. I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
  5. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  6. Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.

TIPS!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumsbrownies

Ingredienser

Ingredienser (brownies):
125 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl

Tips!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (brownies):
125 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl

TIPS!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  3. I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
  5. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  6. Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.
Steg för steg

Video
  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  3. I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
  5. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  6. Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah
Sarah
4 years ago

Hej, du nämner att man kan göra denna glutenfri genom att byta ut 2dl vetemjöl till 3dl glutenfritt mjöl. Det krävs alltså mer glutenfritt mjöl än vanligt vetemjöl? Eller är det en felskrivning?

Indira
Indira
3 years ago

Vilken vetemjöl använder du?

Indira
Indira
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack😍

Chanel
Chanel
3 years ago

hej 🙂 funkar det att göra kakan i springform?

Chanel
Chanel
Svara till  camillahamid
3 years ago

ok tack så mycket 🙂 jag älskar dina recept du är grym.

Angela
Angela
Svara till  camillahamid
3 years ago

Hej 🙂 är det samma mått om jag bakar kakan i springform?

Claudia
Claudia
3 years ago

Hej, jag tänkte göra en mjölkfri variant. Vilken växtbaserad mjölk skulle du rekommendera?
Dina recept är 😋👌🏻

Claudia
Claudia
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack, då testar jag det ☺️

Anonym
Anonym
3 years ago

Kan man ta in kakao ist för chockad om så hur många g tar man in kakao?

Jennie
Jennie
3 years ago

Hej! Går den att göra äggfri?

Emelie
Emelie
3 years ago

Måste det vara mörk choklad?

Emma
Emma
3 years ago

Hur förvarar jag den på bästa sätt? I kylskåp eller rumstemperatur 😊

Angela
Angela
3 years ago

Hej:) är det samma mått om jag använder springform ?

Emilia gunnar
Emilia gunnar
2 years ago

Är detta recept från youtubevideon du gjorde som hette ”VÄRLDENS GODASTE KÄRLEKSMUMS MED MYCKET GLASYR” ?

Jenny
Jenny
2 years ago

Hej! Gjort detta recept för 2:a ggn nu och det funkar inte. Blir en tjock marängliknande yta och helt rinnig inuti. Har något blivit fel i receptet? Gjort exakt som det stod…

Tips!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?