Kanelbullemums

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette

Saftig kärleksmums i långpanna med smak av kanelbulle.

Kanelbullesmak är en såndär smak som passar ljuvligt i typ alla bakverk. Jag använder både kanel och farinsocker som grund till de bakverk som jag ska smaksätta med smaken kanelbulle. Idag fick de ta plats i Kanelbullemums. Alltså, kärleksmums som smakar precis som nygräddade kanelbullar. Och den här kakan blev så god att jag knappt hann ta bild på den innan hela familjen ville sno åt sig en bit var!

Bekanta smaker i nytt format går verkligen hem hos de allra flesta. Ett enkelt sätt att piffa upp en kaka och skapa lite wow-reaktioner. Den här bara måste ni prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kärleksmums kanelbulle

Kanelbullemums

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
300 g smör
3 dl mjölk
6 ägg
5 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g smör
0,5 dl mjölk
3 msk malen kanel
1 msk farinsocker
5 dl florsocker
pärlsocker eller kokosflingor till garnering

Tips!

  • Förvaring: I rumstemperatur i lufttät burk i upp till 4 dagar. Upp till en vecka i lufttät burk i kylskåpet.
  • Mjölkfritt: alternativ: Ersätt smör och mjölk mot mjölkfritt smör samt växtbaserad mjölk, rakt av.
  • Äggfritt: Byt ut äggen mot kikärtsspad från ett paket blötlagda kikärtor.
  • Glutenfritt: Byt ut vetemjölet mot 10-12 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
300 g smör
3 dl mjölk
6 ägg
5 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g smör
0,5 dl mjölk
3 msk malen kanel
1 msk farinsocker
5 dl florsocker
pärlsocker eller kokosflingor till garnering

TIPS!

  • Förvaring: I rumstemperatur i lufttät burk i upp till 4 dagar. Upp till en vecka i lufttät burk i kylskåpet.
  • Mjölkfritt: alternativ: Ersätt smör och mjölk mot mjölkfritt smör samt växtbaserad mjölk, rakt av.
  • Äggfritt: Byt ut äggen mot kikärtsspad från ett paket blötlagda kikärtor.
  • Glutenfritt: Byt ut vetemjölet mot 10-12 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret till kakan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt mjölken och rör om. Ställ åt sidan så att den får svalna medan du gör resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp på medelhastighet.
  4. Sikta ner resten av de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en tjock men klumpfri smet.
  5. Tillsätt smörmjölken och fortsätt vända med slickepott tills du får en jämn smet.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och häll upp din smet i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  8. Under tiden kan du göra glasyren.
  9. Smält smöret till glasyren i en kastrull.
  10. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och vispa ihop till en jämn smet för hand.
  11. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
  12. Gör hål i kakan med hjälp av skaftet på ett bestick.
  13. Bre ut glasyren över kakan och garnera med pärlsocker eller kokosflingor.
  14. Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren stelnat ytterligare innan du skär upp i bitar och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret till kakan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt mjölken och rör om. Ställ åt sidan så att den får svalna medan du gör resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp på medelhastighet.
  4. Sikta ner resten av de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en tjock men klumpfri smet.
  5. Tillsätt smörmjölken och fortsätt vända med slickepott tills du får en jämn smet.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och häll upp din smet i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  8. Under tiden kan du göra glasyren.
  9. Smält smöret till glasyren i en kastrull.
  10. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och vispa ihop till en jämn smet för hand.
  11. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
  12. Gör hål i kakan med hjälp av skaftet på ett bestick.
  13. Bre ut glasyren över kakan och garnera med pärlsocker eller kokosflingor.
  14. Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren stelnat ytterligare innan du skär upp i bitar och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Pettersson
Maria Pettersson
3 years ago

Hej! Supergod! Rekommenderas varmt. Går den att frysa? Mvh Maria

Hanna
Hanna
3 years ago

Den var sååå god! Gjorde 2/3 sats i en rund springform (23 cm) och gjorde sedan full sats glasyr. Ja jag älskar glasyr okej så denna blev sååå god, skulle nog kanske minskat glasyren något då den blev ganska tjock hehe. Men alla avgudade kakan och den räckte lagom till 15 pers. Ska definitivt göra igen!

trackback
2 years ago

[…] fram nya kanelbulle-recept inför kanelbullens dag. Här på bloggen har jag recept på allt från kanelbullemums till kanelbullekladdkaka och kanelbullesnittar. Näst på tur har vi dessa ljuvliga kanelbullar med […]

Alev
Alev
2 years ago

Hei Camilla!
Min glasur ble klumpete og ujevn. Jeg fulgte oppskriften, men likevel:/

Tips!

  • Förvaring: I rumstemperatur i lufttät burk i upp till 4 dagar. Upp till en vecka i lufttät burk i kylskåpet.
  • Mjölkfritt: alternativ: Ersätt smör och mjölk mot mjölkfritt smör samt växtbaserad mjölk, rakt av.
  • Äggfritt: Byt ut äggen mot kikärtsspad från ett paket blötlagda kikärtor.
  • Glutenfritt: Byt ut vetemjölet mot 10-12 dl finax mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?