Kanelbullekaka i långpanna

Den här kakan kanske inte ser mycket ut för världen men den är helt magisk! En härligt fluffig mjuk kaka, fylld med en ljuvlig kanelfyllning. Resultatet stavas kanelbullekaka. Den här mjuka kakan smakar precis som nygräddad kanelbulle men är mycket enklare, snabbare och smidigare att göra än vanliga vetebullar. Dessutom är det väldigt enkelt att göra den glutenfri.

Inspirationen till det här ljuvliga receptet tackar jag Söta Saker för. In och kika på hennes blogg för massa läckerheter om ni inte redan gjort det.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kanelbullekaka i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
2 dl vatten
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Ingredienser (glasyr):
250 g smör
2 dl mjölk
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
florsocker till garnering

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 7 dl finax mjölmix.
  • Addera en härlig kolaton till kanelkrämen genom att ha i 0,5 dl brunt farinsocker strö.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
2 dl vatten
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Ingredienser (glasyr):
250 g smör
2 dl mjölk
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
florsocker till garnering

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 7 dl finax mjölmix.
  • Addera en härlig kolaton till kanelkrämen genom att ha i 0,5 dl brunt farinsocker strö.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  5. Häll sedan ner vattner i smeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan du fyller den. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt mjölken och strösockret, rör om och låt koka upp.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kanelen. Rör om till en jämn smet och låt svalna tills krämen tjocknat lite.
  10. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och skär den i två lager med hjälp av en brödkniv. Bre ut kanelkrämen på ena lagret och lägg på det andra lagret.
  11. Pudra kakan med florsocker, skär upp i bitar och servera direkt eller förvara inplastat i rumstemperatur.
Steg för steg

Video

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  5. Häll sedan ner vattner i smeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan du fyller den. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt mjölken och strösockret, rör om och låt koka upp.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kanelen. Rör om till en jämn smet och låt svalna tills krämen tjocknat lite.
  10. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och skär den i två lager med hjälp av en brödkniv. Bre ut kanelkrämen på ena lagret och lägg på det andra lagret.
  11. Pudra kakan med florsocker, skär upp i bitar och servera direkt eller förvara inplastat i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ia
Ia
2 years ago

Den här ser god ut, perfekt till fikat på jobbet! Du menar att man byter hälften av strösockret mot farinsocker? Inte 1/2 dl farin istället för 1 dl strösocker eller 1 dl strö+ 1/2 dl farin? Måste fråga för säkerhets skull …

Emma
Emma
2 years ago

Hur länge håller den sig mjuk och saftig i rumstemperatur? Eller kan man frysa in den också? 🙂

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 7 dl finax mjölmix.
  • Addera en härlig kolaton till kanelkrämen genom att ha i 0,5 dl brunt farinsocker strö.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?