Receptet ger 6 portioner jordgubbstiramisu i glas.
- Jordgubbskompott: Ha ner alla ingredienser till kompotten i en kastrull. Koka upp på medelvärme under omrörning tills sockerkristallerna har smält och jordgubbarna mjuknat upp ordentligt. Häll upp jordgubbskompotten i en skål och låt svalna och tjockna till sig i kylskåpet innan du använder den till din jordgubbstiramisu.
- Mascarponekräm: Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop mascarpone, strösocker, vanilpulver samt citronskal och -saft med en elvisp. Vänd med en slickepott försiktigt er grädden i mascarponeblandningen till en fluffig och krämig smet.
- Montering & dekoration: Varva saftdoppade kex, mascarponekräm och jordgubbskompott i glasen som du vill servera i. Garnera generöst med färska jordgubbar och citronmelissblad.
- Servering: Jordgubbstiramisun är godast när den fått stå och gotta sig i kylskåpet i minst 1h innan servering för då hinner kexen bli mjuka och härliga. Vill du förbereda jordgubbstiramisun någon dag i förväg väntar du med garneringen tills det är dags att servera.
Ska citronsaften i Jordgubbskompotten eller i Mascarponekrämen?
Hejhej, citronsaften i kompotten och citron zest i krämen 🥰
Kan man ersätta agar agar pulvret?
Hejhej, absolut! Du kan läsa mer här: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ och följ anvisningarna på paketet för bästa resultat! ☺️
Kan man använda sig av färska jordgubbar istället för frysta?
Och finns det något annat man kan använda istället för flädersaft tycker många av dessa svenska ingredienser är svåra att finna i marocko. 🙂
Jazakallah kheir.