Ett av mina favoritrecept från min första bakbok Baka utan ugn (annonslänk) är jordgubbstiramisu. Det är en somrig version av den klassiska italienska efterrätten Tiramisu som i vanliga fall har en smak av choklad. Eftersom att ni tyckte om den stora versionen av jordgubbstiramisu så ville jag i år ta fram en variant som serveras i glas. Denna består av fläderdoppade savoiardikex, varvade med mascarponekräm, jordgubbskompott och färska jordgubbar. En drömgod, somrig efterätt som inte kräver särskilt mycket ansträngning.
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Ska citronsaften i Jordgubbskompotten eller i Mascarponekrämen?
Hejhej, citronsaften i kompotten och citron zest i krämen
Kan man ersätta agar agar pulvret?
Hejhej, absolut! Du kan läsa mer här: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ och följ anvisningarna på paketet för bästa resultat!
Kan man använda sig av färska jordgubbar istället för frysta?
Och finns det något annat man kan använda istället för flädersaft tycker många av dessa svenska ingredienser är svåra att finna i marocko.
Jazakallah kheir.